Lorac Unzipped palette ревю


Здравейте момичета,
Днешното ревю е посветено на една от най-любимите ми палитри в колекцията – Lorac Unzipped. Имам я от около две години и признавам, това е едно от най-трудните ревюта, които съм писала. Основно, защото всеки път като я погледна, започвам да се превъзнасям по красотата й, но когато започна да я ползвам, се изправям пред определени трудности. Какво точно имам предвид, ще разберете малко по-надолу.
Имам две палитри на Lorac – Unzipped и Pro, като и двете притежавам от много време. По мое мнение сенките са на много високо ниво и определено оправдават цената си. Но с няколко пояснения – палитрите определено не са за начинаещи. Цветовете са изключително пигментирани, което е голям плюс, но трябва да ги нанасяте с много лека ръка, защото лично при мен, много често се случва там, където четката се докосне за първи път до кожата, сянката да „залепне” и после се налага да преливам, докато не ми окапе ръката. Не преувеличавам, това е и една от причините да използвам палитрата, само когато имам повече време. Когато става въпрос на нанасяне на цвят на целия клепач – тази пигментация е плюс, получавате цвета, който виждате в палитрата и той издържа цял ден на окото ви с минимално избледняване и без да се събира (винаги използвам база).
Цветовете са изключителни, ако си падате по тази гама – има и розово,  и злато, и бронз, и червеникаво. Можете да правите много разнообразни комбинации и да постигнете както ежедневна (по-блестяща) визия, така и вечерна. Но отново имам забележки – за мен, палитрата не е достатъчна за самостоятелен грим. Защо? Палитрата съдържа 10 цвята – 4 мат, 5 с метален завършек/силно блестящи и един сатенен.  Като цяло звучи доста добре – има палитри с много по-малък брой матови цветове, но в този случай за мен липсват по-светли цветове.
Макар на суочовете първите няколко цвята да изглеждат по-светли, предвид невероятната им пигментация, те биха били много … не искам да кажа натрапчиви, но прекалено видими при момиче с по-светла кожа. Аз съм по средата – не съм Снежанка, но не съм и с много тъмна кожа и при мен, когато правя грим за работа с тях, той винаги е доста забелязващ се и блестящ – просто такива са сенките. А ако сте от много светлите девойки и не държите да ви забелязват отдалеч – може и изобщо да не ползвате тази палитра за работа и разходка в парка. Още нещо, сенките са много фино смляни и има известно разпрашаване, затова винаги изтупвайте четката, за да не се борите после с прашинки под очите.
Освен това ми липсва светъл цвят за преливане, защото и двата налични (Unspoken & Unconditional) са прекалено наситени и пигментирани, за да ги използвате като първи цвят за преливане (когато се гримирам, винаги започвам от сгъвката на окото и винаги нанасям много светъл цвят, после малко по-пигментиран и чак тогава нанасям нещо с отчетлива кафеникава или лилава нотка) и затова казвам, че ми е нужен допълнителен по-светъл цвят за сгъвката за окото – разбира се, това е лично мнение, при вас наличните цветове може да са напълно достатъчно. Другото е, че двата цвята за преливане не са светло и тъмно кафяво например, а са мораво (по-светло) и кафяво (по-тъмно) и не че не можете да ги сложите един върху друг, но за мен би било полезно, ако бяха от една гама.
И така след този подробен анализ, дано все още четете 😀 да разгледаме съвсем накратко цветовете:

/нанесени веднъж без база – Undercover, Unbelievable, Unattainable, Unconditional, Unbridled/

Undercover – чисто бял матов цвят с едва доловима розова нотка. Рядко ползвам цвета, защото е по-брашнян като текстура и в комбинация с плътния си бял цвят, се оказва прекалено бял за моите предпочитания.
Undiscovered – светло злато, леко розовеещо. Много красив и плътен цвят, съвсем леко брашнян, но много лесен и приятен за ползване.
Unbelievableедин от любимите ми цветове в цялата ми колекция, розово-бронзов цвят с метален оттенък. На допир е леко зърнест, но се нанася с лекота на окото, изключително красив е и се забелязва отдалеч. 
/нанесени веднъж без база – Undercover, Unbelievable, Unattainable, Unconditional, Unbridled/
 
Unrealдругият ми фаворит от палитрата е отново с метален завършек, трудно ми е да опиша цвета, защото е светло розово (отново леко зърнесто на допир, но се нанася като масло) но виждам и малко злато в него.  Прекрасен е за основен цвят на клепача, може да бъде опушен както с кафеникаво, така и с лилаво.
Unattainable – ох, много пъти ще повтарям невероятен, но и този цвят е такъв, съжалявам! Обожавам бронзово-златно-карамелени цветове. Този цвят може да бъде описан като бронз, но аз виждам и злато, и розово. Невероятен е, отново с метален завършек и се нанася с лекота.
Uncensored ­­– старо злато, отново с метален завършек. Тук съм кратка – много е красив 😀
/нанесени веднъж без база – Undiscovered, Unreal, Uncensored, Unspoken, Untamed/
Unconditional вторият матов цвят, може да се нарече морав – има и розово, и лилаво, на светли момичета би бил прекалено тъмен, ако го използвате като единствен цвят в сгъвката на окото. Много е пигментиран и приятно смлян, не е брашнян като Undercover.
Unspoken отново мат, отново уж подходящ за преливане и според мен тъмен. Аз бих го използвала повече за опушване, отколкото за сгъвката на окото. Бих го определелила като мляко с какао, много пигментиран без да е брашнян. 
/нанесени веднъж без база – Undiscovered, Unreal, Uncensored, Unspoken, Untamed/
 
Unbridled – бях убедена, че този цвят е мат, но ако го погледнете от много близо, ще видите златни частици. На окото са абсолютно невидими, цветът е червено кадифе – това е първото, което  ми хрумва. Много е пигментиран и много внимателно трябва да се работи с него.
Untamed ­– единственият сатенен цвят в палитрата, много тъмно червено-черно със златни частици, които създават този сатенен завършек. По-сух е от останалите цветове, но отново е много пигментиран.
За мен тази палитра е изключителна като качество и цветове, но можеше да бъдат подбрани и по-добре. Освен това изисква по-лека ръка при оформяне на сгъвката и опушване на клепача и не е достатъчна, за да си направите самостоятелен грим с нея. Иначе опаковката, макар да е картонена, е много издържлива, огледалото е окей, лека е и удобна за път, а количеството на всеки цвят е 1,2 грама, което е добро количество.
И така, ревюто може би звучи прекалено критично, но държах да ви представя палитрата възможно най-обективно, защото нито е достъпна като цена, нито като разпространение и според мен е важно да знаете и плюсовете, и минусите, преди да се хвърлите да поръчвате от Америка. 

You may also like