Missha M Perfect Cover BB Cream


Здравейте момичета,
Днешната статия е посветена на един дълго обмислян продукт. Както сигурно вече сте чували, корейците са луди на тема външен вид. Южна Корея е лоното на 90% от бюти иновациите. Нормално, като човек, който чете и се интересува от красота, изпитвам голям интерес към корейските продукти, но така и не се осмелявах да си поръчам каквото и да е. Предвид това, че техните предпочитания в грима (възможно най-бяла и възможно най-сочна кожа, грим без грим с основно светли и незабележими цветове) не е точно моето нещо, интересът ми беше насочен основно към ББ кремовете и към грижата им за кожата.
Изборът, обаче, е толкова необятен, че това беше основната причина да се колебая какво да поръчам. Другото е, че аз с моята кожа (разбирайте лек към среден ежегодишен тен) се класирам някъде в най-тъмната гама на корейските ББ кремове. Но след много много мислене, реших да поръчам от enzo един от най-популярните корейски ББ кремове – Missha M Perfect Cover SPF 42 PA+++.
За проба реших да взема от по-малкия размер (20 ml) с нюанс 27 Honey Beige. Пасна ми идеално и го нося вече няколко месеца, така че нека ви представя моите впечатления. 
Като за начало – ББ кремът е гъст и маслен, в никакъв случай не е воднист и течен. Не се усеща силиконов, а по-скоро като по-богат крем за лице. Нанасям го с гъбичка и съм много доволна от резултата, защото изглежда много естествено на кожата.
Покритието му е средно – имам фдт-и, които се справят по-зле. За справка този ББ крем прикрива несъвършенства по-добре от Catrice Nude Perfection  (линк). Позволява напластяване, макар че аз рядко го правя. ББ кремът определено попива в кожата и не остава да стои на повърхността й. Дълготрайността му е отлична – мога спокойно да изляза след работа и не се налага да го подновявам. Не го усещам тежко на лицето ми и дори обратното – почти не го усещам. С напредване на времето не се свлича и не става на петна. Държа да отбележа, че не оксидира, което е страхотно.
Първоначално нанесен е със сатенен завършек, кожата ви не е матирана, но е и далеч от сочна – лицето ви наистина изглежда естествено. Аз винаги го фиксирам с пудра, защото така съм свикнала и чак късния следобед забелязвам лъсване на носа (според мен кожата ми е нормална към комбинирана, но според приятелки може да мине и за суха).
Използвах този ББ крем много често и смея да кажа, че е икономичен, след 3-4 месечно ползване все още не дава признаци на свършване. Отне ми известно време да се усетя колко е комфортен и колко често посягам към него. От всичките фдт-и, които тествам в момента, този бих купила отново със сигурност. Неприятно е, че не може да го тествате наживо, но аз, специално, имах голям късмет да уцеля подходящия цвят за моята кожа. В enzo няма по-тъмен от моя нюанс, между другото.
Като цяло съм много доволна от ББ крема, допада ми, че не е воднист и незабележим като стандартните европейски ББ кремове. Има много добра покривност, слънцезащитен фактор и естествен сатенен завършек. Издържлив е, не тежи на лицето ми и изглежда много добре на снимки. Ако сте готови да рискувате с цвета и търсите тези характеристики в един фдт/ ББ крем, мисля че ще останете доволни.

You may also like