Sephora Metamorphosis Exfoliating Powder


Здравейте момичета,
Днешното ревю е посветено на един от най-необичайните и оригинални продукти, които имам в колекцията си – Sephora Metamorphosis Exfoliating Powder. Купих го преди месеци, защото бях решила, че ми се пробва нещо различно и интересно.
Какво точно представлява? Както името подсказва – това е ексфолираща пудра, която е в насипно състояние. Идва в много стабилна солничка, която има сито и се затваря плътно – държа пудрата в банята от месеци – влагата не е достигнала до самата пудра и продуктът продължава да е непокътнат. Ако я затворите добре, за разсипване и дума не може да става. Количеството е огромно – 40 грама. 
Какво обещава производителят?
Нежна, но ефективна ексфолираща пудра, която оставя кожата чиста и гладка. Ексфолиращата пудра има двойно действие, тъй като от една страна съдържа химични частици, които ексфолират, а от друга – фино смляна пудра от целулоза, която заглажда и омекотява кожата. 
Това, което ме спечели, е че пудрата е изключително универсална – може да я използвате самостоятелно ( изсипвате малко в ръката си и или започвате да ексфолирате върху влажно лице, или добавяте няколко капки вода и започвате да ексфолирате), или да я добавите към измивния си гел или към душ гела си, ако търсите по-нежен ексфолиант за тяло.

Съветвам ви да не ексфолирате директно под душа, защото ако използвате пудрата самостоятелно, тя се отмива изключително лесно – случи ми се на няколко пъти, затова намокрям лицето, след което си сипвам в дланта малко пудра и така започвам внимателно да ексфолирам.

Пудрата е изключително нежна и фина, ако сте фен на по-грубите ексфолианти – тази пудра няма да ви впечатли, но ако търсите по-нежно ескфолиране, което да добавите към ежедневния си измивен продукт или просто да използвате 2 пъти седмично, си струва да погледнете тази пудра.
Признавам, че когато започнах да я използвам първоначално, не бях особено впечатлена – пудрата наистина е фина и тъй като бях свикнала с уау ефекта от ексфолианта на Clinique – си мислех – е, то ефект почти не се вижда. Но като с повечето ексфолианти, нужно е малко време и постоянство. Наложих си да спра да използвам ексфолианта на Clinique за година, тъй като изхабих без спирка 2 тубички от него и кожата ми започна да свиква. Признавам, че тази пудра няма същия невероятен ефект, но двата продукта са прекалено различни, за да бъдат сравнявани. Основният резултат от използването й е, че кожата става по-гладка. Има по-малко забележим ефект върху свиване на порите и завяхване на възпаления.
Лично за мен, тя се превърна в любимец, когато открих, че мога да я използвам като ексфолиант за тяло. От няколко години насам, кожата ми стана изключително чувствителна и развих много силен дермографизъм, та стандартните ексфолианти са изключително груби и неподходящи за мен. И тъй като в същото време страдам от чудничко акне по тялото, имах нужда от много нежен ескфолиант. Откакто използвам тази пудра – изсипвам малко в дланта си и леко ексфолирам влажната кожа, кожата на тялото ми стана изключително мека и тъмните петна започна да намаляват.
Тъй като количеството е огромно (40 гр), пудрата ще ми стигне за години и това само ме радва. Виждате колко малко съм изхабила за няколко месеца ползване, а не е като да я пестя. Много съм доволна, защото виждам ефект от нея и определено навлезе в рутината ми, без да създава раздразнение за чвствителната ми кожа.Да не говорим и колко ми харесва, че е толкова универсална и може да я смесвате, и да контролирате колко наситен да е ексфолиантът ви 🙂

You may also like