Балсам за устни Crazy Rumours

crazy rumours lip balm
Здравейте момичета,
Един от първите козметични продукти, които започнах да използвам целенасочено, беше балсамът за устни. През годините като повечето от вас, съм изпробвала почти всичко на пазара и общо взето се придържах към 1-2 любими марки. Но последните 2-3 години открих толкова много нови марки балсами за устни, че се почувствах като дете в сладкарски магазин. Слава богу, с балсамите успявам да проява разум и обикновено нямам повече от два едновременно – един за чантата и един за вечерно ползване. 
Много преди да свърша балсама за чантата, съм решила какъв ще е следващият, който ще взема. Преди няколко месеца балсамите на Crazy Rumours добиха голяма популярност и реших, че трябва да ги опитам. Избрах си варианта „Малинов Шербет“, ако не греша – балсамите се различават само по името си и аромата, съставът на всички е един и същ. 
Балсамът идва в изключително семпла и евтина пластмасова опаковка, количеството е 4,4 мл на цена от 7,85 лв (за справка балсамът на Bio Beaute’ е 15 мл за около 13 лв). Съставът е 100% натурален, веган, продуктите не са тествани върху животни и Майката Природа ги е благословила :D
Балсамът е прозрачен, с много приятен аромат и сладък вкус. На устните стои прозрачен, като усещане е доста мазно и леко.  Според мен не става за под червило, защото е мазен, но съм чувала хора да ползват и балсама на Bio Beaute’ под червило, който е още по-мазен и гъст, а за мен това също е немислимо.
По отношение на издържливост, бих казала – средна, издържа колкото нормален дрогериен балсам (изключая Какаовия на Хималая), след хапване и пийване е заминал, като след себе си не оставя особено дълготраен ефект.
Всъщност това е, което ме разочарова от балсама – че въпреки натуралния си състав и високата си цена, той не успява да хидратира устните ми дълготрайно.  А аз нямам проблем с прекалено сухите устни. Държи се като балсам тип „Нивеа“, докато е на устните, всичко е окей – после трябва да нанасяш пак. Струва ми се, че съм малцинство в това си мнение, защото много момичета в блог пространството ги харесват, но за мен този балсам е разочарование.
Много е икономичен и сладък на външен вид, но не мога да оправдая високата му цена и краткотрайния ефект. Според мен за през деня балсамът на Хималая е много по-добър, защото е матов и може да се ползва под червило, а за вечерно време балсамът на Bio Beaute е много, много по-ефективен.

You may also like