Inglot Eyeshadow Keeper база за сенки


Здравейте момичета,
Днешното ревю е посветено на един продукт, който купих абсолютно инстинктивно, без да съм прочела нито едно ревю. Споменавала съм и преди, че винаги проверявам ревюта и мнения, преди да си купя нов продукт, но този път реших ей-така че искам да рискувам (въпреки цената) и да действам авантюристично (юхууу, какъв вълнуващ живот живея само :D). За какво говоря? За основата за сенки на Inglot – Eyeshadow Keeper.
Знаете, че сенките за очи са най-любимият ми козметичен продукт и неведнъж съм споменавала, че не се гримирам без база – както на лицето, така и на очите. До втръсване съм повтаряла, че обожавам базата за сенки на Urban Decay – Eyeshadow Primer Potion и нито една база не беше успяла да я задмине като представяне и издържливост (тук може да разгледате кои бази за очи съм пробвала и сравнението между тях по няколко показателя). Но от друга страна, Inglot са една от любимите ми марки и реших, че няма да ме разочароват.
Базата идва в симпатична черна тубичка, която съдържа 10 мл продукт и има срок на годност 9 месеца (доста необичайно, не мислите ли?), цената беше малко над 30 лв, но не помня колко точно, съжалявам.
Купих си базата и да си призная, подозирах, че няма да ми се понрави, колкото базата на UD. Но първо ползване, второ ползване, месец ползване – осъзнах, че базата не просто не ме разочарова, а по нищо не отстъпва на UD.
Като консистенция, базата е като лек крем, със светло-бежов цвят. Нанасям я с пръсти, доста е лека за разнасяне, попива бързо като става леко лепкава към края. Като покривност е почти прозрачна, със сигурност не коригира цвета на клепача, най-много леко да го изсветли. Веднъж изсъхнала, се усеща леко опъване на клепача – ако клепачите ви са по-сухи, може да не ви допадне, пробвайте на място в магазина. Моите са мазни и наистина опъването е съвсем леко – по-леко отколкото при UD.
По отношение на нанасяне на сенките – винаги нанасям телесен цвят върху целия клепач, защото в повечето случаи сенките залепват върху клепача и изискват повече преливане. Пробвала съм и директно да нанасям сенки върху клепача – не залепват така плътно, както при UD, но пак изискват повече преливане, отколкото ако сте сложили подложка от цвят.
Като наситеност – нямам забележки, базата увеличава пигментацията на сенките и определено се вижда разлика, когато ползвате базата. По отношение на издържливост – отлична – нанасям си грима към 8 сутринта, свалям си грима най-рано в 7, сенките не са се размазали, не са се събрали, а аз имам мазни клепачи. Понякога забелязвам избледняване, но това се дължи и на сенките. Предвид високите температури последните дни ми беше любопитно как ще се справи базата – не ме разочарова и гримът ми се задържа, но единият от дните върху базата нанесох кремообразни сенки и забелязах известно събиране, така че имайте едно наум, ако ползвате основно кремообразни сенки.
Много съм доволна от основата, отговаря на всичките ми изисквания, а те бяха много завишени, благодарение на UD. Базата е много по-достъпна от UD, макар и цената й да не е ниска. Ако държите сенките ви да са безупречни през целия ден и да няма събиране, този продукт няма да ви разочарова.

You may also like