Maybelline Baby Skin Instant Fatigue Blur Warm Apricot база за лице


Здравейте момичета,
Днес ще ви представя базата за лице на Maybelline Baby Skin Instant Fatigue Blur Warm Apricot. Купих базата още през зимата, когато изхабих предишната си база на Max Factor (линк към ревюто) . Държах да имам една база от по-високия клас и една от по-достъпния. Знаете, че в момента любимата ми база е на Clinique – Superprimer (линк тук). 
И така, когато този тип бази на Maybelline излязоха на Запад, чух доста положителни мнения и реших, че това ще е следващата ми основа. От серията Baby Skin има три варианта – оригиналната, която е по-силиконова и двете Instant Fatigue – една в прасковен нюанс и една розовееща. Тъй като реших, че розовата не е подходяща за мен, избрах прасковената база. 
Предпочетох я пред оригинала, защото оригиналната база е по-силиконова, а на мен не ми допадат силиконовите база, въпреки страхотния изравняващ ефект, който имат върху кожата.
Прасковената база прилича на лек крем – като усещане е приятна, без да се усеща прекалено силиконова. Нанася се с лекота, попива бързо без да се усеща лепкаво или по-сухо, попива напълно без да оставя бял филм върху кожата.
Като самостоятелен ефект базата се справя приемливо – изглажда кожата, леко прикрива зачервяванията и леко прикрива пори. Не матира, нито оставя сияен ефект, резултат е малко по-съвършена гола кожа. Фдт-ът се нанася по-лесно и по-равно върху базата, но не мога да кажа, че ми отнема по-малко количество. По отношение на краен резултат – фдт издържа по-дълго, но не мога да кажа, че лицето ми стои матирано дълго време. Обикновено към 2 часа лицето ми започва леко да лъщи, но към края на деня резултатът не е силно лъщящо лице, определено лъщи по-малко, отколкото ако не носех база. Фдт-ът ми определено не се свлича и не избледнява на петна.
Според мен базата се справя добре – коригира лекозачервяванията, ако имате по-сериозни проблеми, базата надали ще ви свърши работа самостоятелно. Ако имате по-мазна кожа и искате базата да удължи животът на фдт-а ви, мисля че отново няма да останете доволни. Но ако имате нормална към леко суха кожа, с леко зачервяване тук-там и търсите нещо, което да подобри види на грима ви и да удължи живота на фдт-а, тази база ще ви допадне. Добра е, на мен ми допада, защото не е силиконова, не ми тежи на лицето и си върши работата за ежедневието.

You may also like