Aura Prime ME! основа за лице

aura prime me face primer
Здравейте момичета,
Днес ще ви разкажа за един продукт на сръбската марка Aura – основа за грим Prime Me. Споделяла съм ви, че винаги използвам база за грим – както за очи, така и за лице. И често съм в търсене на добра и достъпна база, която да не е прекалено силиконова. Бях много приятно изненадана, когато открих, че базата Prime ME е на водна основа – нещо, което изключително рядко се среща сред достъпните бази.
Ще ви припомня съвсем накратко защо предпочитам бази на водна основа – обикновено на вид са като крем, който се нанася много лесно и бързо попива в кожата без да оставя следи. Липсва хлъзгавото силиконово усещане, което се забелязва при повечето бази, но това означава и че крайният резултат е по-слаб. Т.е. базите на водна основа рядко успяват да прикрият всички пори и да оставят лицето ви гладко като на кукла, за да нанесете фдт отгоре. Но пък плюсът е, че липсва онова неприятно омазняване, което се случва със силиконовите бази, а и опасността от запушени пори е много по-малка. Въпреки че лицето ми не е идеално и ми се ще да изглежда гладко и перфектно, рядко понасям силиконови бази.
И така, да се върнем на Prime Me – ето какво обещава производителят:
Prime me! е лека база на водна основа, която успява да намали пигментацията по кожата, да остави лицето свежо и по-гладко. Може да се използва както под фдт, така и самостоятелно. Подходяща е за всякакъв тип кожа. Съдържа слънчеви филтри, а в състава й отсъстват минерално масло и парабени.
aura prime me swatch
Базата е в семпла бяла тубичка от 30 мл, затваря се плътно и въпреки многобройните пътувания, досега не съм имала инциденти с нея.
Една забележка към производителя – доста упорито търсих да открия каква е слънчевата защита, но навсякъде информацията се свежда до „съдържа слънчеви филтри”. Според гугъл „слънчев филтър”=”слънцезащита”, но би било хубаво да се спомене и колко точно е тази слънцезащита и от кои лъчи предпазва.
aura prime me face primer
Като изключим това, се усещам, че тази база се превърна в мой верен спътник в ежедневието ми. Постоянно посягам към нея, защото наистина попива веднага в кожата и фдт, и пудра стоят по-добре върху нея. Прикрива пори донякъде, има ефект и върху омазняването на лицето, но не мога да кажа, че е матираща. Относно изравняването на тена, бих казала, че е минимално. Бих я носила самостоятелно, стига да знаех каква точно е слънцезащитата. По отношение на издържливост съм доволна, в момента кожата ми е комбинирана към суха, нося пудра, а фдт съм оставила да почива до есента. Въпреки горещините забелязвам леко лъсване чак към късния следобед, което си е доста приятно – още повече, че всяка обедна почивка се старая да прекарвам навън и в движение. Забелязвам, че има ефект и върху дълготрайността на пудрата – когато съм с базата, без да се нуждая от подновяване, си позволявам да изляза след работа и не се притеснявам как изглеждам.
В допълнение, че кажа, че и цената й е добра, моята база купих от Сърбия и там ми излезе малко над 9 лв, тук виждам, че се продава за 11. Радвам се, че не са сложили огромни надценки. 
Както е видимо – доволна съм и харесвам базата, използвам я редовно и я намирам за добро допълнение към базата на Clinique, която също е на водна основа. Ако и вие като мен не можете без база и не си падате по силиконовите, Prime Me! е доста добър вариант. 🙂

You may also like