Kiko червило Gossamer Emotion “104”

kiko gossamer emotion 104

Здравейте момичета,
Днес ще ви разкажа за любимото ми червило към момента. На няколко пъти в блога съм писала за червила и съм ги възхвалявала, но това ги отвя всичките ( да, включвам дори и теб, Velvet Teddy! 😀 )  Kiko Gossamer Emotion 104 . Не е тайна, че много харесвам Kiko като марка, а едни от продуктите, с които са най-известни, са именно червилата им! Марката наистина успява да създаде страхотно качество на достъпни (европейски) цени. 
kiko gossamer 104 lipstick
Червилото избрах заради външния му вид и очаквах да ме разочарова, както ми се е случвало и преди. Но въпреки че му отне известно време да ме спечели, то  надмина всичките ми очаквания. Избрах цвета насляпо, защото се бях насочила към моите вечни малинови цветове, но после реших, че имам достатъчно и избрах по-неутрален цвят. Обикновено съм свикнала да избирам цветове от „средната гама“ на марките  т.е. нито от първите (които са за Снежанки), нито от последните, защото пък те са прекалено тъмни за вкуса ми. Но реших да съм смела (ех, тази моя авантюристична природа) и избрах по-светъл цвят. Едно наблюдение относно червилата на Кико – в сайта изглеждат по-светли, отколкото са в действителност.
kiko gossamer lipstick 104  kiko gossamer emotion lipstick 104
И така – очаквах телесно прасковено, а получих един много популярен цвят в момента – на ръба да е кафяво,те но е малко по-светло и малко по-прасковено, най-добре погледнете снимките 🙂 Нанася се като масло и е учудващо пигментирано за тази си „масленост“. Но нека не ви подлъгвам, червилото е далеч като усещане от цветен балсам, по-скоро от марката са намерили златната среда между пигментирано и комфортно на устните.
Доволна съм от издържливостта му – при мен издържа около 3 часа с минимално избледняване. Ако хапвам, избледнява равномерно, като остава намек за цвят. Никога не ми се е разтичало и го нося без молив. При два слоя се постига наситеност точно като от гилзата и аз винаги го нося така.
kiko gossamer emotion 104 swatch
 kiko gossamer emotion 104 swatch-a
Опаковката е метална и много красив. Цялата гилза влиза в капачето и трябва да натиснете леко бутона на върха на капачето, за да извадите гилзата, след което се прибира по същия начин – с лек клик. Няма никаква опасност да ви се отвори в чантата.
 kiko gossamer emotion lipstick
Обожавам червилото, защото отговаря на всичките ми изисквания – цветът е красив и плътен, не е фатално, ако не очертая правилно контура, не пресушава устните ми и не се притеснявам дали не се е изтрило. Цената му е висока за червило в България от средния клас ( 8,90 евро), но бих си купила и още (само да намаля бройката от налични червила 🙂 ). А и е изключително красиво на външен вид!

You may also like