Kiko Water Eyeshadow “208”

kiko water eyeshadow 208
Здравейте момичета,
Хайлайт манията не ме е подминала и през последните две години създадох една страхотна колекция от озаряващи продукти. Днешният герой – Kiko Water Eyeshadow 208е една от най-новите ми придобивки към колекцията. Признавам си, че го исках заради сравнението с един от най-популярните хайлайтъри – MAC MSF Whisper of Gilt, който, разбира се,  беше лимитиран и изчерпан скорострелно бързо. 
Хайлайтърът на MAC има адски много двойници в интернет пространството, но след като прекарах не един и два часа в разглеждане, ми се стори че сянката на Kiko е най-близо до оригинала. 
kiko water eyeshadow 208
kiko water eyeshadow 208
А сега да поговорим и за самия продукт. Кутийката е класическа за марката – изчистена и черна, със семпъл надпис. Затваря се плътно и е отвратителна за отваряне – абсолютно сигурно е, че ще си развалите маникюра, затова винаги ползвайте нещо друго, за да я отворите, а не нокти. Вътре има огледалце, което е нюню като размер, но може да свърши работа, ако сте отчаяни и нямате друго. 
Принтът е много красив, на мен ми прилича на отпечатък от пръст, който е набърчил някаква кремообразна повърхност. Други хора го оприличават на пясъчна дюна, но всеки може да го опише както си реши. Получавате 3 грама продукт на редовна цена от 8,90 евро (ако решите да си го вземете, в момента Кико имат страхотни намаления).
kiko water eyeshadow 200 swatch
На външен вид сянката е със силен метален блясък. Цветът е чисто светло злато, не жълтее и би стоял добре и на по-светли девойки. Ако сте почернели много от слънцето, може да ви стои доста бяло като цвят. Аз съм с минимален тен, който събирам от ходенето пеша на работа и жълт подтон и бих казала, че стои много красиво.

kiko water eyeshadow 200 a swatch

 Ако го пробвате с пръст, ще усетите, че продуктът е добре пресован и е по-твърд като усещане. Пръстът захваща добро количество продукт, но някак си не успявам да нанеса равномерно цвета върху лицето си. Затова и използвам RT Setting Brush – доволна съм, защото захваща добре продукт и го нанася равномерно. Аз, лично, слагам два пъти, но и един би бил достатъчен.
Тъй като ми се е случвало да ходя с хайлайт – черта, се научих първо да нанасям хайлайтъра и след това ружа. Така се отнема част от наситеността на цвета, но пък е сигурно, че няма да ходите с непрелят продукт. В този ред на мисли – прелива се лесно и позволява корекции. По отношение на издържливост съм доволна – към края на деня е избледнял, но все още се забелязва.  
kiko water eyeshadow 208
Не съм го пробвала мокър, но подозирам, че ще бъде заслепяващ. Цветът, дори и сух, е много наситен и мен не ме притеснява, но всеки с вкуса си – най-важното е да се чувстваме комфортно. Доволна съм от хайлайтъра, защото точно такъв цвят нямам в колекцията си, допада ми откъм наситеност и издържливост и предвид размера му, има голям шанс да го изхабя 🙂

You may also like