Beauty помощници

beauty accessories
 
Здравейте момичета,
Днес ще ви представя няколко аксесоара, които са мои верни помощници в ежедневието ми и правят деня ми по-лесен. Някои от тях използвам само при пътуване, други нон-стоп, но всеки един от тях се е доказал като много ефективен и реших, че може да ви дам идеи как да улесните някои ситуации в ежедневието си 🙂
 
Лента за коса
Получих я с най-първия си Прити бокс преди сто години и първата ми реакция беше – ъъ, сериозно ли? Но три години по-късно не спирам да я използвам и съм адски благодарна, че я имаше в онази кутия. Лентата използвам всяка вечер, когато си почиствам грима в банята и не искам да изцапам корените на косата си около челото и слепоочието. Моята лента е мека, като вътре в плата има тънка петална пластина. Никога не е сплесквала косата ми и не е разваляла прическа. Понякога я използвам и когато искам да се гримирам и ме дразнят малките кичури бебешка коса. Друг случай, в който е незаменима, е когато започна да нанасям маска след маска, но не искам да си цапам косата – все пак много по-лесно е да изпереш лентата, отколкото да си миеш косата.
 
Шапка за баня
Аз съм свикнала да си правя маски на косата поне 2-3 пъти в месеца. Почти винаги маските за коса засилват ефекта си, ако върху косата сложите шапка или вестник, за да повишите температурата и да активирате основните съставки на маската. Разбира се, винаги може да използвате и обикновените шапки за баня, които се намират в хотелските стаи, но те често са много тесни и лесно се късат. Подобен тип плътна шапка за баня първо, че се измива по-лесно, но е и много по-издържлива. Тази на снимката е от магазини Лили, не мога да си спомня името на марката, но цената й беше към 5 лв и признавам си, бях малко възмутена да дам 5 лв за шапка за баня, но след почти година ползване – съм много щастлива, че я взех. Друг бонус на точно тази шапка е, че е действително плътна и много често, когато си взимам душ, точно тази шапка опазва косата ми от влагата и водата – запазва обема й и дори в основата на шията, косата ми остава суха.
 
beauty accessories the parfume bottle

 

beauty accessories the perfume spray bottom
 
Контейнер за парфюм
Сигурна съм, че оригиналният продукт си имаше име, но като повечето неща в този пост и този приятел е от Китай. Купих го за около долар и съм много доволна от джаджата. Какво представлява? Малък контейнер, който изпомпва чрез дъното си парфюм от вашата бутилка, и е идеален за пътуване или да го сложите в чантата си. Като цяло някои момичета се оплакват, че техните „китайчета“ протичат, така че тук е въпрос на късмет. Аз не съм имала проблем с моя, много е удобен за ползване, пръска добре и ми стига за около 5 дни, ако го напълня догоре. Единственото неприятно е, че ако често сменяте парфюми, аромата на стария се задържа за известно време в контейнера и още не съм открила как да се преборя с това.
 
beauty accessories Tony Moly the face mask brush
 
Четка за маски за лице
Ако поне веднъж сте ходили на козметик, със сигурност сте виждали този тип четки. Правят ги от силиконови „косми“, за да не попиват продукт, а само да го нанасят равномерно. Откакто имам тази четка, не съм нанасяла маска по друг начин и трябва да ви кажа – толкова е удобно. Първо, не се цапате и не трябва да си чистите ноктите като луди, второ – четката нанася маската изключително равномерно и така хем пестите количество, хем навсякъде има добре разнесен продукт и трето – почиства се толкова лесно, че на практика е почти вечна.
 
beauty accessories the pad
 
Гъбичка за почистване на лице/четки
Тази розова гъбичка взех от ДМ и е предназначена за почистване на лице. Аз я използвам за почистване на четките ми за грим. Справя се доста добре със задачата и е много удобна за използване. Определено е по-добре и за ръката ми, защото преди разтърквах четката на дланта си, а сега я търкам върху силиконовата повърхност и по-лесно и по-бързо се измива. Самата гъбичка почиствам с хладка вода и сапун и засега е непокътната.
 
beauty accessories the brush stand
 
Стойка/Сушилня за четки
Може би ви се струва прекалено, но ако имате повече от 3-4 четки, повярвайте ми, имате нужда от тази стойка. Моята е купена от братята китайци и ми върши страхотна работа. Ако сте по-сръчни, може дори да си направите една вкъщи. Малко е паянтова, но това се преглъща. Държи добре четките в гнездата – дори големите и тежките. Поставени в нея, четките запазват оригиналната си форма и ви спестява много място.
 
Това бяха моите скрити оръжия, които ми пестят време и усилия. А вие имате ли си такива любими помощници? Ще се радвам да допълните списъка 🙂

You may also like