M.A.C. Mineralize Skinfinish Natural “Medium Plus”

 

 

Здравейте момичета,
Отдавна не съм ви говорила за една от любимите ми марки – M.A.C. и реших, че след почти година тестване е време да ви разкажа за един от най-популярните им продукти – Mineralize Skinfinish Natural.
Преди тази пудра имах една от серията Careblend (ревю)пак на същата марка. И въпреки че началото беше трудно, в последствие много я харесах и я изхабих до дъно. Затова и реших да си взема отново пудра на M.A.C. Отдавна исках да пробвам прословутите скинфиниш-и на марката. И така, не помня редовната цена, но мисля че се върти около 60 лв, което в добавка към марката, създава едни високи очаквания към тази пудра. Получавате 10 гр продукт в една грозновата (за мен) опаковка, която е излишно обемна. Вътре има огледало, което не е особено удобно и гъбичка, която аз никога не съм използвала.
Пудрата е печена и  има перлени пигменти, които създават един фин блясък на лицето, обогатена е с витамин Е и „77-Минерален Комплекс“, който явно е тайна съставка на марката. Това е завършващ продукт – обикновено се използва, за да фиксирате фдт или за да освежите грима си през деня.
Аз я взех, защото ми трябваше за друго. Няколко пъти съм споменавала, че стопли ли се времето, оставям фдт-ите да си почиват и минавам на пудри. Обикновено търся поне средно покритие, защото лятото рядко използвам коректор – и матиране, защото базите и слънцезащитните кремове карат лицето ми да лъщи. 
Mineralize Skinfinish е много известна с това, че прикрива порите и прави кожата да изглежда по-съвършена. Много девойки споделят че фиксира грима за цял ден и има известни матиращи свойства. Но все пак това е пудра – те до една матират поне за определено време.
Признавам, че първоначално бях разочарована от пудрата – пробвах да я нося върху фдт като фиксираща и матираща. Не се получи, пудрата е много лека и действително прикрива добре порите, но откъм матиране е пълна скръб (във времето, в което имах комбинирана към мазна кожа). Но когато в началото на лятото започнах да я използвам самостоятелно – само върху база/слънцезащитен продукт, тогава ме спечели.
Нанасям я с гъста четка за фдт, като взимам доста продукт и потупвам по лицето – никога не мажа. Резултатът е слабо покритие, порите са прикрити на 90% и лицето ви изглежда изключително естествено, много гладко и сякаш фотошопнато. С една забележка – цветни несъвършенства от типа на – зачервени места, тъмни петка от пъпки и тъмни кръгове са съвсем леко прикрити от пудрата. Не знам как да го обясня, но релефа изглежда изравнен, но в цветово отношение – дори с количеството, което аз слагам, зачервяванията прозират – но пудрата е създадена, за да бъде завършващ продукт, а не основен. Скинфинишът е смляна изключително фино и без значение колко нанасяте, успява да легне добре върху кожата, така че по лицето ви няма и помен от пудра или брашнян завършек – неведнъж ми се е случвало да съм с нея и хората да мислят, че нямам грим. Бих казала, че издържа цял ден, а когато я нося самостоятелно – лицето ми остава матирано до късния следобед (т.е. матиращият ефект работи при мен, ако не нося фдт).
По отношение на предлаганите цветове ви препоръчвам да прецените на място. Аз реших, че щом от Careblend серията съм била Medium Plus, значи и от тази ще съм така. Уви, цветът на скинфиниша е по-светъл и в момента – след едноседмично море не си позволявам да я нося, защото лицето ми става видимо по-бяло от врата и деколтето. Ако трябва да направя кратко сравнение – Careblend има по-високо покритие, отново доста добре прикрива порите и изглежда много естествено.
Та така, аз лично, след като открих в какво я бива тази пудра, съм много доволна и ще си я ползвам с кеф. Ако и вие подходите с реални очаквания, тя няма да ви разочарова – пудрата предлага изравнен релеф, почти изцяло прикрити пори и изключително естествен завършек. Да кажем, че матиращият ефект и степента на покритие са субективни, затова ще се въздържа от определяне на тяхната степен на ефективност. Но за мен тази пудра си заслужава хвалбите и определено е от успешните ми покупки на марката. Ако търсите по-високо покритие, Careblend ще ви допадне повече, а ако искате лек воал за завършек на грима ви – Mineralize Skinfinish е подходящият продукт. 

You may also like