Manufaktura | две мини ревюта

 manufaktura peeling soap mojito shampoo
Здравейте момичета,
Днешната статия е посветена на два чешки продукта на марката Manufaktura. Ако някога сте били на почивка в Чехия, сигурно сте виждали сладките магазинчета на марката, пръснати във всеки град. За мен Manufaktura е чешкият еквивалент на нашия Рефан – продават сапуни, свещи и продукти за тяло и лице, с много свежи аромати и естествени съставки.
manufaktura peeling soap grapefruit
Споделяла съм ви и преди, че обичам сапуните, затова ще започнем с ревю на сапуна. Първото, което ми направи впечатление, е размерът и ароматът му. Ухаеше толкова апетитно на портокали и грейпфрут, че сякаш вътре в кутията има истински плодове. Много ми хареса и красивата щампа върху сапуна. Самият той е ексфолиращ, с едри частици. Много ми е трудно да дам мнение за сапуна, защото от една страна, правеше много хубава и богата пяна, измиваше добре тялото, без да пресушава кожата и ухаеше невероятно. От друга страна има толкова едри и агресивни частици, че понякога съм се прежулвала по невнимание. По едно време го ползвах за стъпалата си, до такава степен ми беше раздразнил кожата. Ако си падате по много груби ексфолианти, сапунът ще ви спечели, но в друг случай – изберете си сапун с по-дребни частици или класически сапун без частици.
Шампоанът „Мохито” също не успя да ме впечатли. Разбрах, че най-продаваният им продукт е шампоанът с бира, но аз си взех този, защото има UV и уж предпазва косата от вредните слънчеви лъчи. И уж е нежен към косата и скалпа. За съжаление, по-често оставаше косата ми пресушена, отколкото обгрижена и не забелязах никаква положителна промяна. Дори не успях да го изхабя докрай, защото срокът на годност е само 6 месеца, а аз ги подминах без да се усетя.
Като цяло съм на кантар – марката определено залага на външния вид и ароматите, за да спечели клиенти. Може би други техни продукти са по-успешни, но тези мен ме оставиха по-скоро недоволна. Щеше ми се да бях избрала сапун без ексфолиращи частици и съм сигурна, че щях да съм очарована. Така че ако сте на почивка в Чехия – избирайте внимателно продуктите на Manufaktura 🙂

You may also like