Sante Natural Balance шампоан

sante balancing shampoo
Здравейте момичета,
Днес ще ви разкажа за един шампоан, който купих преди време – Sante Natural Balance шампоан за фина коса и мазен скалп. Преди време си бях взела шампоана на Санте, който е с цвят от портокал и понеже измиваше косата ми добре, реших отново да се доверя на марката. Тъй като напоследък косата ми започна да се омазнява повече от обикновено, реших да потърся шампоан за мазен скалп. По принцип отбягвам продукти за мазен скалп или кожа, защото и косата, и кожата ми се дехидратират много лесно от подобни продукти. 
Шампоанът е предназначен за фина коса и мазен скалп, съдържа екстракт от липа, който подхранва косъма и му придава обем, съдържа също така екстракт от пшеничен зародиш и копринен протеин. Съставът е 100% натурален.
Надявах се, че един шампоан с естествени съставки ще бъде по-малко агресивен върху косата ми и затова избрах Sante. Но историята с предния шампоан на марката се повтори – шампоанът измива добре косата, но я пресушава. Ако го нанеса по дължините, след това те са много сухи и заплетени. Затова нанасям в корените, а по дължините нанасям друг шампоан за нормална или суха коса. За момента това е най-успешният начин за борба с омазняващи се корени и по-сухи дължини, който открих. Измива корените добре, въпреки че понякога имам чувството, че ги премива. 
Този шампоан се оказа прекалено силен за моята коса и го използвам доста рядко, защото при редовно ползване, косата е  много пресушена. Може би за по-мазна коса би бил ефективен, но при моята въпреки че измива добре, забелязвам прекалено изсушаване. Въпреки това бих пробвала отново марката, но следващия път със сигурност ще си взема шампоан за нормална коса.

You may also like