Sephora Бълбукаща маска

sephora bubble mask

Здравейте момичета!

Продуктите за отпускане и намаляване на стреса е една от основните в бюти индустрията. Признавам спа салоните изглеждат адски изкушаващо, но истината е, че съм ходила на спа буквално три пъти през живота си. Не става въпрос за предпочитание, а за навици – свикнала съм да се глезя вкъщи с маски – за лице, за коса, за тяло.

Използвам маски всяка седмица от 14-годишна и оценявам маските по два критерия – ефективност и усещане. Днешната маска се превърна в любима от първото ползване – заради изключително оригиналното (според мен) и приятно усещане, което изпитах, докато я ползвах.

Сефора Бълбукаща Детоксикираща маска с кислород (Sephora Bubble Detoxifying Oxygenating Face Mask) е страхотна глезотия за лицето. Пяната, която образува върху лицето ви пречиства външните замърсявания и оставя кожата освежена. В състава й ще откриете екстракт от бял чай и дериват на вит. Е, които предпазват кожата от външните агресори.

Защо толкова я харесвам?

sephora bubble mask swatch

Маската идва в сладурска тубичка с помпа. Много е важно да намокрите лицето преди да започнете да я използвате. След което нанасяте тънък слой от маската (не е нужно да нанасяте по много и тънък слой стига). След което просто се отпускате – маската първоначално е малко течна, затова четка за нанасяне помага много, това е и другата причина да не е нужно голямо количество – просто ще почне да ви се стича по лицето, преди да се задейства…

30 секунди по-късно

sephora bubble mask swatch 2

Кожата ви започва леко да побелява – по лицето ви ще се появят миниатюрни балончета, маската започва да бълбука – като усещането е съвсем леко гъделичкащо и по-скоро освежаващо.

1-2 минути по-късно

sephora bubble mask swatch 3

Лицето ви е като от секси реклама на луксозна пяна за вана – цялата повърхност на кожата е покрита с пухкава, нежна пяна.

Препоръчва се да държите маската до 3 минути : горе-долу до третата минута тя бълбука и бухва, след това балончетата започват да се пукат и маската постепенно изчезва. Отстраняването й беше другото удоволствие, защото когато понечите да я измиете, ще забележите, че не отмивате само пяна, а и един нежен плътен гел, който е покрил лицето ви.

Съветват ви да използвате малкото капаче, за да затворите отвора на помпата след използване, защото понякога маската се ентусиазира и продължава да изтича малко продукт от отвора.

По отношение на ефективност, маската се справя добре – лицето изглежда освежено, кожата е нежна и мека, не се усеща пресушена, но не забелязвам и хидратация. Помага донякъде за по-бързото изчезване на тъмни петна, по отношение на черни точки и завяхване на пъпки – не очаквайте да забележите разлика.

 

sephora bubble mask open

Срещу 27 лв (ако не греша) получавате 40 мл продукт. За мен маската е страхотна и много обичам да си я правя. Толкова много, че я използвах върху брат ми, върху приятеля ми и я дадох на една приятелка да я тества – и тримата споделиха, че действието е доста приятно. Ако обичате да използвате маски и го правите редовно, маската със сигурност ще ви спечели – просто е толкова приятна и нежна, че няма как да не се отпуснете и да се насладите 🙂

You may also like