Treets Traditions | 3 мини ревюта

Treets Traditions Relaxing Chakra Body Creme

Здравейте прекрасни,

Днес ще ви представя една нова марка за българския пазар – холандската Treets, която е създадена през 1994 година. Treets се обръщат назад към миналото, когато хората не са имали „експресна дълбоко възстановяваща ампула“ или „нежен серум, ексфолиращ повърхностният слой на кожата“, а са разчитали на собственоръчно забъркани помади, които да се грижат за доброто състояние на нашата кожа. Създателите на марката се връщат към традициите и черпят мъдрост от нашите предци от различни части на света за поддържане на естествената красота на нашето тяло. Продуктите са вдъхновени от миналото и са пригодени към съвременните нужди.

Марката има няколко линии продукти, които „произхождат“ от определен район по света.

Получих три симпатични продукта от марката и тъй като имах достатъчно време да ги тествам и да изхабя два от тях, нека ви споделя как ми се сториха 🙂

Започвам с абсолютния ми любимец – Relaxing Chakra’s Body Cream* от Азия – от много време насам лосион за тяло не ме е впечатлявал така. Въпреки че кожата ми е нормална към леко суха, предпочитам по-богати продукти за тяло. Първоначално ароматът не ми допадна, защото е доста силен. Но после свикнах с него и дори ще ми липсва. Продуктът е доста гъст и е нужно да нанасяте по малко, да разнесете и после пак да нанесете. Отнема му известно време да попие и след това аз усещам кожата си, както след като е намазана с масло – остава лек мазен филм. Аз съм свикнала с този тип усещане и не ме дразни, но държа да отбележа. Взех лосиона с мен на лятната ми почивка, което беше и най-големият му тест, защото от морето и слънцето кожата страда много. За една седмица кожата ми буквално изпи крема. Това, което ме впечатли е, че след 9 дни ежедневно ходене на плажа, кожата ми остана мека и хидратирана. Не го отдавам само на крема, разбира се – ходех на плаж след 3 часа, мажех се със слънцезащитен крем и гледах да стоя на сянка. Но кремът също изигра голяма роля и съм много доволна, че избрах точно него. 50 мл изхабих за около две седмици ежедневно обилно мазане. В състава му липсват парабени, силикони, оцветителни и минерално олио.

Treets Relaxing Chakra Shower Creme

Следва душ крема* от същата серия, който беше доста приятен за използване и в много сладка капсула, но като действие не успя да ме впечатли с нищо. Душ крема на Yves Rocher например е доста по-гъст, очаквах, че и този ще е толкова гъст, но е по-скоро като стандартен душ гел. Има перлен вид и приятен аромат на роза и още нещо, което не разпознавам.

Treets Traditions Nourishing Spirits Miracle Oil

Nourishing Spirits Miracle Oil* от Африка съдържа масло от марула(да не се бърка с маруля :D) и баобаб. Мирише много приятно на нещо от детството ми, излива се доста мазно, но когато го разтриете между ръцете си се усеща много леко. Пробвах да го нанасям за коса и при мен не работи добре – прекалено е силно за косата ми. Нанесено на кожа обаче, попива бързо като сухо олио и оставя съвсем лек мазен филм – като от крема. Хидратира добре, а може да се използва и за нокти и лице. Мирише осезаемо, така че имайте едно наум с продуктите на марката.

Виждам, че продуктите на марката вече ги има в дрогерии Лили по био щандовете и ще проверя останалите продукти на марката – направи ми впечатление соленият им скръб за тяло. Много ми харесва концепцията на марката, всичко изглежда много естествено и си личи, че вярват в своите ценности. Признавам, че и супер симпатичните баби, които са включени във всяка една линия продукти допринесоха за това да харесам марката.

*Продуктите ми бяха предоставени за проба, но мнението за тях си е лично мое.

You may also like