7th Heaven маски за коса и лице

Здравейте момичета,

С настъпването на есента моята кожа традиционно полудява и се налага да полагам допълнителни грижи за нея. Включвам допълнително хидратиращи продукти и такива за изравняване на тена. Маските са едни от най-любимите ми продукти от грижата за кожата и ги използвам изключително редовно.

Не веднъж съм ви споменавала за маските на 7th Heaven / Montagne Jeunesse харесвам ги, защото са с изчистен състав, имат огромно разнообразие, съдържат достатъчно количество за 3-4 ползвания и виждам реален ефект от тях. И най-вече според мен в дрогерийния клас никой не може да ги бие откъм аромат и текстура – шоколадови, медени, ананасови, кокосови, мммм! Имам няколко любими, без които не оставам и общо взето гледам да изпробвам абсолютно всички от тях. Преди известно време получих няколко страхотни маски от дистрибуторите на марката и днес ще ви споделя какво мисля за тях 🙂

Coconut Protein Rescue Hair Mask кремообразна кокосова роса и богат подхранващ протеин от киноа, които подхранват и хидратират косъма, укрепват косата и увеличават обема. Маската е много приятна за използване – представлява лек кокосов крем, не мирише интензивно на кокос, ароматът е по-лек и нежен. Нанасям я по цялата дължина на косата, като просто не я втривам в корените. Оставих я да действа около 5 минути – отмива се много лесно от косата, без да се лигави. Когато изсъхне, я усещам по-жива и еластична, не мога да кажа, че добавя обем, но ми харесва тази свежест, която забелязвам и бих я взела отново.

Creamy Coconut – това беше другата маска, която използвах веднага. Маската съдържа кокосова маса и масло от ший. Въпреки че на опаковката пише „наистина кремообразна“, не съм много съгласна – като вид не е достатъчно плътна, за да е „кремообразна“. Но отново е много приятна за използване, мирише по-осезаемо на кокос от маската за коса. Като ефект не успя да ме впечатли – забелязва се известна хидратация, но очаквах повече. Малко по-трудна е за отмиване от други маски и за капак, понеже и двете бяха отворени, след първото използване я обърках с маската за коса и я изстисках върху косата си. Оставих я чинно да подейства пет минути и докато я отмивах, мърморех – брей, тая маска не помня да е била толкова водниста 😀

Glacial Clay Spa – напоследък кожата ми пак почна да създава проблеми и веднага вкарах в употреба тази лист-маска. Съдържа кал, червено грозде и арктическа боровинка – почиства порите в дълбочина и оставя лицето освежено и с по-изравнен тен. Харесвам лист-маските, защото ми напомнят на спа процедури, тази лист маска ми хареса, защото беше много добре напоена с кал и залепна перфектно върху лицето. Имаше много приятен охлаждащ ефект и след това се отми с лекота. Лицето ми изглеждаше по-почистено, но не бих я сравнила като резултат с маската на Сефора например. Но не пресуши кожата, което беше плюс в нейна полза.

Dead Sea Mud – обожавам продукти с кал от Мъртво море и постоянно си вземам всякакви маски. Тази съдържа пресовани водорасли, сол от Мъртво море и  Carrageenan (дори google translate не знае как се казва на български, но е вид водорасло). Маската е освежаваща и изравняваща тена. И тя като предната беше много приятна за използване, с охлаждащ ефект заради това, че е лист-маска. Забелязвах известно освежаване на лицето и леко по-изравнен тен, но така или иначе съвсем малко маски са имали уау-ефект от първо използване

Manuka Honey Rescue Hair Mask – тази маска беше по-плътна като усещане от кокосовата. Избрах да следвам указанията и да я нанеса по цялата дължина на косата и в корените. Изми се по-лесно от други маски и балсами, които съм ползвала. Косата ми беше по-мека и хидратирана от обикновено, пак хвърчеше, но по-малко и крайчетата не се усещаха сухи. Но на корените им дойде малко в повече и затова после я нанасях само по дължината. Въпреки че предпочитам кокос пред мед, тази маска ми се стори по-ефективна от двете.

Manuka Honey Peel-Off – това ми е една от любимите маски на марката. Харесва ми, че изглежда като истински мед и ухае невероятно. Както с повечето отлепящи се маски, добре е да сложите по-плътен слой, за да я отлепите по-лесно. Оставя кожата ми по-мека и гладка, бих казала, че забелязвам и хидратиращ ефект. Не е нужно да измивате лицето, ако сте успели да я отлепите добре, което също е голям бонус за мен.

Обичам да използвам маските на марката, защото както казах и по-горе – в дрогерийния клас никой не може да ги бие откъм усещане. Знам, че използвам ли такава маска, ще се поглезя. Не винаги имат уау-ефект, но понякога и удоволствието, което изпитвам от използването им, ми е достатъчно. А вие имате ли си любима? Ще се радвам да споделите :))

*Маските са ми предоставени от ПР, но мнението ми е лично и неповлияно.

You may also like