Alverde Почистващо олио с Q10 и Био Годжи Бери ревю

Alverde Q10 Reinigungs-Ol Bio-Gojibeere

Здравейте момичета,

Днес ще ви представя един продукт на марката Alverde – Q10 Reinigungs-Ol Bio-Gojibeere или Почистващо олио с Q10 и Био Годжи Бери. Когато го видях за първи път в ДМ, ми се стори много любопитно  и си го взех. Защо ме привлече? Основно, защото е олио, а дегримиращите продукти, които са тип „олио” или балсам, са ми любими. Обикновено са по-нежни към кожата от стандартните гелове и почистват по-добре грима.

Олиото е подходящо за кожа над 30 години, то почиства нежно и в дълбочина, благодарение на композиция от био годжи бери, нар, кайсиеви ядки и бадемово масло от контролирано биологично производство. Надеждно отстранява водоустойчив грим и замърсяване по кожата, съдържа естествен ензим Q10, който омекотява лицето без да оставя мазни следи.

Предполагам, че повечето от вас (ако сте под 30), избягвате да използвате анти-ейдж продукти. Аз се старая да го правя, но истината е, че не вярвам, че в един измивен продукт има толкова силни анти-ейдж съставки, че да има някаква разлика спрямо обикновен измивен продукт.

Alverde Q10 Reinigungs-Ol Bio-Gojibeere

Продуктът е двуфазен – т.е. съдържа два слоя, горният е много по-малък и е с цвят на тиква и вид на олио, а долният и по-голям е жълтеникаво-прозрачен и по-воднист. Преди използване, трябва да разклатите тубичката, за да смесите двата слоя. Олиото се нанася на суха кожа и се разтрива върху цялото лице – включително очите и устните. След което добавяте малко вода, би трябвало да се разпени за около минута, след което отмивате.

Първото нещо, което ми направи впечатление, е отворът на бутилката – просто дупка, от която изливате продукта в ръката си, който пък – дори и смесен е много воднист и е малко трудно наведнъж да нанесете на цялото лице, без да се стече между пръстите ви или по лицето ви. От моя опит до момента, най-добрият начин е да изсипете малко и много бързо да нанесете на лицето, след което да нанесете втори път.

Първоначално добавях малко вода и чаках както е описано на опаковката – 1 минута, но предвид колко воднисто е олиото, добавянето дори на малко вода – почти го отмива от лицето ви. Затова просто го нанасям, правя масаж за около 30 секунди, след което отмивам. Отмива се изключително лесно и оставя съвсем лек филм върху лицето – някои от вас може и изобщо да не го усетят. Не бих казала, че се справя с водоустойчив грим, пробвах веднъж да почистя грима си само с олиото и не се получи, наложи се да повторя с друг продукт.

Олиото измива добре лицето, ако не носите прекалено тежък грим. Аз не разчитам на него да почисти самостоятелно лицето ми. Не пресушава лицето ми, но не мога да кажа, че забелязах и някакъв по-хидратиращ или стягащ ефект. Като цяло не намирам продукта за голямо разочарование, но определено има какво да се желае от него. Не е класическо разгримиращо олио, по-скоро двуфазен продукт, така че ако ви е любопитно да опитате разгримиращо олио – няма да добиете реална представа от този продукт.

You may also like