Kiko Weightless Perfection spf 30 ревю

kiko-weightless-foundation-powder

Здравейте момичета,

Есента чука на вратата и затова реших да ви представя като за последно  една от останалите пудри, които използвах усилено това лято. Обичам пудри за лице, харесват ми, защото са леки, поприкриват недостатъците и в повечето случаи стоят естествено. С времето бройката пудри, които съм тествала, се увеличава, а това лято пробвах цели три.

kiko-weightless-foundation-powder

Реших да ви ги представя поетапно, като започнах от най-слабо покривната. Днешната пудра е „средната“ по покривност и най-нова в колекцията ми – Kiko Weightless Perfection powder foundation spf 30. Много ми беше любопитно да я пробвам и докато бях на почивка във Флоренция, просто нямаше как да не мина през магазина на марката. След кратка консултация с една девойка в магазина – избрах този вид и цвят. Признавам си – след злощастната покупка на грешен цвят фдт на Диор, не обичам да се консултирам с момичета в магазина и рядко им се доверявам. Този път обаче имах късмет – момичето ми нацели перфектно цвета и си използвах пудрата цяло лято без притеснения.

kiko-weightless-foundation-powder-spf30

Много ми хареса външния й вид – стабилна пластмасова опаковка, която се затваря с магнит, абсолютно безопасно за маникюра ви J вътре има огледало и отделение за гъбичка. Кутийката съдържа 12 гр продукт и е много лека и удобна за ползване. Спокойно може да я пренасяте в дамската си чанта – няма да се отвори.

Всъщност това си е компактен фдт, който може да се използва и влажен, но досега съм го ползвала единствено като класическа пудра. Затова и постоянно го наричам така. Нанасям го с гъста четка за фдт, която виждате на снимката. Открих, че този тип четки успяват да доставят най-високо покритие и в същото време да нанесат най-естествено продукта.

kiko-weightless-foundation-powder swatch

kiko-weightless-foundation-powder swatch

/ето я и на ярка и приглушена дневна светлина – има лек розов подтон, но на лицето не си личи/

Пудрата е доста твърдо пресована и трябва добре да притиснете четката, за да вземете продукт. Фино смляна е и не стои брашняно върху лицето. Откъм покривност се справя добре – прикрива донякъде, но ненапълно пъпки и по-тъмни петна. Изравнява тена на лицето като цяло и то изглежда много естествено. По отношение на омазняване също се справя добре – при мен лъсва около 3 следобед. Изчезва равномерно, доколкото съм забелязала и бих казала, че има добра издържливост – дори и след края на работния ден изглежда добре.

kiko-weightless-foundation-powder

Много ми допада пудрата за дни, в които лицето ми е по-спокойно. Цветът ми пасва идеално, стои естествено и добавя известна покривност върху лицето. Определено е една от успешните ми покупки.

You may also like