Ампули за стимулиране растежа на косата – Napura T|00 Stamigen

napura-t00-stamigen

Здравейте момичета,

Днешната публикация е може би най-откровената и трудна за писане до момента. Толкова пъти се решавах и толкова пъти се отказвах да я напиша през годините, че само като си припомня и ми става неприятно. На няколко пъти съм засягала темата за косопада в блога, пишейки за различни продукти, но рядко влизах в детайли. Честно казано, не съм сигурна че и сега искам да го правя, но предвид че създадох блога основно с идеята да тествам продукти и да съм полезна на други хора с опита си, реших да си поговорим честно.

От няколко години в следствие на здравословен проблем, страдам от оредяване на косата. Това ще рече не само косопад, който е сезонен или целогодишен, а част от космените ми фоликули „заспиват“ и от тях спира да расте коса. Доста дълго време прекарах в търсене на перфектният шампоан/серум против косопад, но в един момент осъзнах, че проблемът не е просто в косопада, а и във факта, че косата ми просто не расте. Изпробвала съм почти всички бабини рецепти, които сте чували, купувала съм си много (като брой и като цена) професионални продукти за коса и съм си правила всякакви изследвания и прегледи. Срещу тялото си не можеш да се бориш и повярвайте ми, научих го по трудния начин.

Но аз съм един много упорит човек и не спирам да опитвам. Наясно съм, че дори да открия подходящи продукти, аз никога няма да имам много гъста и плътна коса (изключваме варианта, в който си присадя коса, защото това все още не го обмислям). Но целта ми е да подхраня и насърча колкото мога наличната си коса, за да изглежда и евентуално, расте по-добре.

Друго нещо, за което съм много благодарна е, че косата ми е пухкава – след измиване тя бухва и създава обем, който прикрива проблемът ми. (Ако ви е интересно, мога да направя отделен пост за това какво правя, за да прикрия проблемните участъци). И тъй като аз постоянно мажа нещо на косата си, тя не е много зле. Оредяването го виждам основно аз, защото си го знам и най-най-близките ми хора, на които съм споделила за проблема си. За случайни минувачи или приятели, аз просто съм момиче с по-фина коса.

napura-t00-stamigen-ampule

Както казах – мажа нещо постоянно (в момента съм на фазата с чесън…) и всеки път започвам с много вяра и искрено убеждение, че ей този продукт най-накрая ще проработи и ще събуди космените ми фоликули и ще започне да расте коса. И така се сдобих с ампулите на Napura T|00 Stamigen – терапия за възстановяване на фоликулите

Момичета, много ви моля – прочетете старателно това, което ще напиша по-долу и ако решите да поръчвате, обадете се на оператор в Златна рибка и се консултирайте дали този продукт е подходящ за вас, защото е много силен и е доста скъп.

Ето малко за самия продукт:

Високо технологичен и новаторски продукт, съдържащ екстракти от биоактивни растителни стволови клетки, комбинирани с вещества, които стимулират естествения растеж на косата. От стволови клетки на люляк и зелено грозде са извлечени активни вещества – с цел подобряване функциите за растеж на косата. Най-нови проучвания и модерни лабораторни технологии позволяват получаването на чисти флуиди, богати на вещества, които присъстват само в стволовите клетки.

Тези ценни съставки силно повлияват възстановяването фоликула на косъма, подобрявайки жизнеността дори и на тънката и слаба коса. Стволовите клетки заедно с други активни вещества, получени от соя и индийско дърво кино, стимулират активността на фоликулите и подпомагат тяхното насищане с кислород. Увеличената енергия осигурява производство на кератин, което прави косата по-силна. Добавените иланг-иланг, фитостерол и растителни екстракти, пептиди и специфични захариди правят продукта уникален помощник в лечението на косопад. STAMIGEN PRE е комплекс от биотехнологично и ботаническо извличане, чиито активни съставки действат синхронно и водят до ефективни резултати по бърз и безопасен начин. 

Това, което ме накара да дам тази немалка сума за ампулите е, че продуктите на Напура са изцяло на растителна основа. Много често в продуктите за стимулиране растежа на косата се добавят агресивни съставки, които имат за цел да разбудят фоликулите, но честата им употреба се отразя на чувствителността на скалпа. Марката предлага още няколко вида ампули, моите са най-силните за жени.

Ампулите са доста големи като количество и аз ги нанасях само върху проблемните зони, като по този начин една ампула ми стигаше за два пъти. Всяка ампула е добре запечатана и ако поръчате кутия, ще получите два накрайника, като всеки накрайник си има собствено капаче. Така че това че ще използвате ампулата на два пъти няма да намали нейната ефективност.

И така, друго много важно нещо – Как се използват ампулите :

Преди да измиете косата, разклатете продукта и разнесете по скалпа с леки масажни движения. Оставете го да подейства за няколко минути, след което продължете с миенето на косата. Избягвайте контакт с очите и лигавицата.

Изключително важно е да следвате тези инструкции, защото аз не го направих и си понесох последствията. Какво имам предвид? Използвах ампулите в рамките на 3 месеца като ги нанасях един до два пъти седмично и много често ги оставях да преседят между 10 и 15 минути на скалпа ми. В резултат скалпът ми стана изключително чувствителен, появиха се дори леки розови петна по него. Най-голямата ми грешка беше, че веднъж оставих ампулата в продължение на 40 мин върху скалпа, защото трябваше да сготвя. След този път скалпът ми сякаш беше обгорял, не можех дори да се среша без да ме заболи, камо ли да оформям косата, да я връзвам на опашка или нещо подобно. Затова – дръжте си ампулите максимум 5 до 7 минути на косата. Да, знам, че са много скъпи и на мен ми беше жал да ги държа толкова малко, но повярвайте ми, не ви е нужно да добавяте към списъка с проблеми и чувствителен скалп.

Как работят повечето продукти за стимулиране растежа косата – обикновено са по-агресивни и „загряват скалпа“, за да разбудят фоликула, отделно се наблюдава по-голямо омазняване на косата, което се получава, защото продуктите „изсмукват“ омазняването, което се е озовало във фоликула. По този начин фоликулът „се отпушва“ и започва да произвежда нови косми. Сега, не съм лекар и не претендирам да съм го обяснила по най-правилния начин, но общо взето това научих след всички прегледи. Та това, че косата ви се омазнява повече след даден продукт за растеж на косата, би трябвало да е в резултат от това, че продуктът е изсмукал на повърхността омазнявате и се отпушил фоликула.

napura-t00-stamigen-ampules

Какви бяха резултатите при мен?

Малко преди да започна да ги използвам, смених фризьорката си и отидох при нова. Оказа се супер приятна и симпатична и с нея също обсъдихме състоянието на косата ми и как наистина трябва да полагам много повече грижа за нея.

След около месец използване на ампулите отидох при моята козметичка във Варна и я помолих да ми направи диагностика на косата. Аз не виждах никаква разлика – въпреки че бъдете подготвени, косата расте изключително бавно и ще видите разлика чак след няколко месеца – та така, бях решила, че и този продукт не действа и реших да потвърдя със сигурност.

Какво представлява диагностика на скалпа?

Обикновено това е уред, който прилича на сешоар и завърша с малък проектор/лупа/екран, този уред е свързан с друг екран, на който може да видите скалпа си, увеличен многократно. Чрез диагностика на скалпа се установяват доста проблеми на скалпа или в моя случай се вижда дали растат нови косми и доколко е силно омазняването на косата ми.

Та какво показа диагностиката на скалпа след малко повече от месец ползване?

  • Леле, колко много нови косъмчета ти растат! Виж, виж, виж колко са много. Навсякъде има.

Това беше реакцията на козметичката, а повярвайте ми, тя не е от тези, които лесно се впечатляват. Действително виждах на екрана как на много места има фини нови косъмчета. Козметичката ми веднага поиска да научи кои са ампулите, защото дъщеря й има доста по-сериозен проблем от мен с оредяването. Другото нещо, от което беше впечатлена е колко нависоко по дължината на косъма ампулите бяха успяли да издърпат омазняването.

Изхабих всичките 8 ампули в кутията + 2 допълнителни за малко повече от 4 месеца – покрай повишаването на чувствителността на скалпа разредих употребата им. Лично за мен, след 4-ия месец виждах някаква промяна, но не бях сигурна дали просто не си втълпявам. Очаквах да има доста повече порастнала коса, особено след думите на козметичката ми.

Пет месеца след като започнах ампулите, отидох отново на фризьор (да, не съм от най-редовните) и фризьорката ме посрещна с думите:

  • Леле, каква промяна!
  • Ъм, какво имаш предвид?
  • Косата ти е много по-гъста (говореше конкретно за проблемния участък)
  • Не е толкова по-гъста, просто я измих.
  • Предният път също ти беше измита!

Разказвам по памет, но фризьорката ми също не е от тези, които се впечатляват лесно. После и майка ми – която е особено критична към косата ми – сподели без да я питам,че вижда голяма промяна.

напура stamigen

За себе си, продължавам да не съм толкова впечатлена – но аз се виждам всеки ден и не забелязвам промяната така както апарата при козметичката ми, или фризьорката ми. Въпреки това и аз виждам подобрение, затова си взех отново кутия с ампули и мисля да ги използвам и тази есен, за да задържа и евентуално подобря резултата.

Разказах всичко това, защото знам колко е тежко да се бориш с нещо подобно и да изпитваш разочарование след разочарование. Не мога да ви обещая, че ампулите ще имат подобен ефект и при вас (отново препоръчвам да говорите с оператор от сайта, много са мили и ще ви насочат най-добре), но тъй като за първи път виждам някакъв ефект, исках да го споделя. Не беше лесна статия за писане, защото за никого не е приятно да разказва за недостатъците си и то толкова публично. Но се надявам, че ще бъда полезна поне на някого.

Ако имате въпроси – пишете ми, ще помогна доколкото мога, но не забравяйте – не съм лекар, а по-скоро потърпевш и говоря от личен субективен опит.

You may also like