Маски за лице на Balea

balea face masks

Здравейте момичета,

След като преди време ви представих няколко маски на 7th Heaven, реших днес да ви представя и тези на Balea, собствената марка на магазини DM. Преди доста време бях взела две от маските и тъй като ме изненадаха приятно, реших да пробвам и останалите маски, които се предлагаха. Ако не греша, цената им е 1,19 лв, което си е доста добре. Всяка маска е разделена на две пакетчета и всяко пакетче би ви стигнало за две обилни нанасяния. Това, което ме накара да посегна към маските е, че в съставът им още на първия ред се забелязват и съставките, които те рекламират на опаковката – искам да кажа, че има производители, които пишат „маска със златен прах!!! и златният прах се оказва най-последен в списъка със съставки, което пък означава, че е в най-малка концентрация.

И така, след дългото предисловие, ето ги и маските и какво мисля за тях 🙂

Lavendel Mousse – като вид маската е уникална, защото прилича на лавандулов крем – като цвят и усещане. Много е мека и плътна, много приятна за нанасяне, нежният лилав цвят я прави още по-привлекателна. Като ефект обаче не успя да ме спечели. Първите няколко минути ми щипеше леко, после усещането утихна. Кожата ми беше по-спокойна и с леко по-стегнати пори, бих казала и че се забелязваше хидратиращ ефект. След измиване, кожата ми не беше зачервена, въпреки щипането, което беше облекчение за мен.

Milch und Honig – много ми допадна тази маска, на вид беше като гъст крем, който се нанесе с лекота върху лицето. Миришеше много приятно и попива почти изцяло в лицето. Отмива се лесно и не се лигави прекалено. След нея лицето изглежда по-свежо и стегнато, все едно сте си почивали цял ден. Забелязвам и известна хидратация. Определено много ми хареса.

Peel-Off – маската е подходяща за смесена кожа, осигурява дълбоко почистване, освежава и запазва влажносста на кожата. Съдържа пантенол, екстракт от кайсия, хамамелис и пчелно млечице.тази маска беше много приятна за използване. На вид е като розов гел, който е доста лепкав, но успях да разнеса равномерно. Ако искате да успеете да я отлепите изцяло, ви съветвам да сложите щедър слой – иначе се къса и се премахва по-трудно. Като ефект мога да кажа, че не ме впечатли – да, порите бяха малко по-свити, някои зачервявания бяха намалели, но като цяло не беше нищо изключително. Мирише приятно на рози и не оставя кожата пресушена.

Feuchtigkeits – маска, предназначена за суха кожа, която се оказа голямо разочарование. Хидратирането на кожата след нея беше минимално и дори след 4-ото използване не мога да кажа, че видях някакъв видим ефект. Със сигурност не бих я взела.

Crème-Ol – това е маска, подходяща за всеки тип кожа с липиди от арганово масло, масло от гроздови семена и ший. Съдържа вит В5 и вит Е, запазва мекотата и влажността на кожата и подпомага процеса на нейното възстановяване. Ползвала съм я няколко пъти и ми се щеше да хидратира повече – да, кожата е по-хидратирана и някак по-мазничка, приятно е усещането. Успокоява кожата и тя изглежда по-отпочинала, но не ме спечели и не бих я взела отново.

Totes Meer – тази кална маска използвам за втори път. Всъщност заради нея и Reinigende реших да пробвам всички видове маски на Balea. Тази се води анти-акне, има успокояващ и почистващ ефект, също така действа антибактериално на възпаленията. Първият път, когато я нанесох, започна да ми щипе силно – бях на ръба да я измия веднага, но реших да й дам шанс. След 3-4 минути щипането отслабна, глината започна да изсъхва и след това я отмих. Лицето ми не беше зачервено и раздразнено, при измиването усетих лек ексфолиращ ефект. Кожата ми беше с видимо свити пори, но я усетих по-суха. Бих казала, че има ефект върху възпаленията и завяхващите пъпки, но Reinigende е по-нежна и сякаш по-ефективна.

Reinigende – маска, предназначена за всякакъв тип кожа, абсорбира излишната мазнина и успокоява кожата, съдържа цинк, бяла глина и хиалуронова киселина и млечни протеини. Тази ми е най-любимата от всичките представени маски. Много ми хареса колко успокоява лицето ми, когато са излезли повече пъпки. Не щипе както Totes Meer, усеща се много по-комфортно. Не пресушава кожата. Бих я сравнила с маската на Сефора, доста се доближава като ефективност, а и е добър начин да пробвате този тип маски и да прецените дали ви допадат.

Пробвали ли сте маските на Balea? Имате ли си любими? 🙂

 

You may also like