Galenic Aqua Infini Хидратиращ Лосион

galenic-aqua-infini-hydration-lotion

Здравейте момичета,

Днес ще ви представя един продукт, който тествах през последния месец с огромно удоволствие. Става дума за лосиона от новата серия на Galenic Aqua Infini*. Имах удоволствието да присъствам на представянето на тази серия и получих лосиона за проба. Признавам си, нямах много опит с марката – виждала съм майка ми да ползва техни кремове като малка, затова и ми беше много любопитно да пробвам лосиона.

Galenic наскоро преживя преобразяване, марката се сдоби с ново лого и освежи вида на всичките си продукти. Лично на мен новото лого ми допада доста, изглежда много изтънчено и красиво. Може да разгледате новия сайт на марката, много е иновативен и приятен за използване. Аз, лично, вече няколко пъти го посещавам, за да разгледам продуктите и трябва да призная, че това е един от най-красивите и приятни за окото сайтове, който като бонус е и изцяло на български.

Много ми харесва вниманието към детайла и начина, по който е поднесена цялостната информация за колекциите и отделните продукти, които са част от тях. Галеник искат да доставят на своите клиенти не само продукт, а и усещане за лукс, качество и ефективна грижа. Ето и какво казва майстор-моделиерът за колекцията Aqua Infini:

« Исках да създам един невероятен продукт, който да стимулира, мултиплицира ефикасността на всички ежедневни грижи.

В търсенето на тази безкрайна хидратация, направих откритието за Розата на Ерихон, също известна като растението на прераждането. Тя е в състояние да оцелява в пустинята, улавяйки влагата, която я заобикаля, за да се изпълни с вода и да защити клетките си. Исках да съхраня цялият й абсолютен потенциал, така изобретих начин, по който да я транспортирам до сърцето на клетките, вграждайки я в изтънчена формула от гелообразна мрежа. »

Aqua Infini съдържа четири продукта и е създадена да осигури нужната доза хидратация на ежедневно ниво. Аз съм използвала два от продуктите – козметичният лосион, за който ще си говорим днес и интензивният хидратиращ серум, за който ще говорим друг път.

Лосионът е първа стъпка в хидратиращия ритуал, който ни предлагат от Галеник. Освен основният активен агент – розата на Йерихон, лосионът съдържа и допълни активни съставки като хиалуронова киселина, желиращи полимери и хидратиращ растителен глицерин. Нанася се с пръсти, а не върху тампон. На мен много ми харесва бутилката, защото е в унисон с цвета на лосиона – бледо розов, затваря се плътно и няма никаква опасност да се разлее. Съдържа 150 мл и срокът на годност след отваряне е 6 месеца.

Самият лосион е по-гъст от стандартните лосиони, с които съм свикнала. Има бледорозов цвят и лек ненатрапчив аромат. За цялото лице ми е нужно малко количество. Това, което ми допадна е, че текстурата му е изключително нежна и немазна. Някак плътна, но без да е тежка, попива много бързо в кожата без да оставя филм. Може да се използва сутрин и вечер и се нанася преди крем/серум/ампула.

Няколко пъти в блога съм ви споменавала, че не използвам крем сутрин. Досега не съм открила продукт, който да ми доставя хидратация и да попие достатъчно бързо, че да мога спокойно да се гримирам. Каквото и да съм пробвала до момента, просто не успява да попие в кожата ми – оставя мазен слой на повърхността и през деня лицето ми лъсва ужасно. От години се гримирам като пропускам сутрешната хидратация и не мога да кажа, че лицето ми е имало проблем с това. Най-лекият продукт, който съм използвала е хидратиращата емулсия на Клиник за смесена към мазна кожа, но дори тя ми оставяше лек мазен филм.

Реших да дам шанс на лосиона на Галеник и в последния месец го нанасям всяка сутрин върху чиста кожа преди да започна да се гримирам. Давам му около 10-ина минути да попие, за да съм сигурна, че лицето е абсолютно сухо и тогава преминавам към грима. Откакто го използвам, забелязвам, че следобед лицето ми се омазнява малко по-бързо отколкото преди. Но не е нищо фрапантно и със сигурност не може да се сравни с омазняването, което ми причиняваха други хдиратиращи продукти.

Много съм доволна, че най-накрая успях да открия продукт, който да хидратира кожата ми сутрин, без да е тежък и да оставя мазен филм след себе си. Самият лосион е недостатъчен да се използва самостоятелно, затова и вечер използвам друг тип крем. Понякога – например след баня, ако той е не ми е достатъчен, нанасям първо лосиона и след това крема.

За мен лосионът определено е много добър продукт и го използвам с удоволствие, цената му е около 35 лв за 150 мл, което е предостатъчно за краткия срок на годност – 6 месеца. Дори бих ви посъветвала да го разделите с приятелка, защото 150 мл за 6 месеца са едно много голямо количество.

galenic-aqua-infini-hydration-lotion

*Продуктът ми е предоставен за проба, но мнението ми е неповлияно от този факт.

You may also like