Комплект овални китайски четки

buyincoins oval brush set

Здравейте момичета,

Днес ще ви разкажа за овалните китайски четки, които си купих преди известно време. Забелязвам, че предизвикаха голям интерес при вас и след като тествах всяка една от тях, е крайно време да ви кажа какво е моето мнение за тях.

Да започнем малко отдалеч, четките взех от моя любим китайски сайт – buyincoins.com – доставката винаги е безплатна, използвам го вече от няколко години и изгубените пратки се броят на едната ми ръка. Като цяло пратките достигат до мен за около 2 седмици, ако нещо се изгуби, винаги връщат парите. В допълнение, ако публикувате ревюта и снимате продуктите, получават монети, които може да обменяте за отстъпка в цената.

buyincoins oval brush set

Сигурно някои от вас са подминали лудницата покрай овалните четки. Появиха се преди да кажем година и бяха от неизвестен за мен производител – Artis и с много сериозна цена. Основната идея на тези необичайни четки е, че за разлика от класическите четки за грим, които са създадени, за да гримирате друг човек, тези са създадени, за да гримирате себе си и се предполага, че са по-удобни за използване. Важното при тези четки е, че правите движения тип „боядисване“, а не стандартните въртящи движения.

В сайта ще откриете всякакви четки за грим, не само овални. Има няколко различни комплекта овални четки и след като разгледах всичките възможни комплекти и единични четки, реших да се спра на ето този комплект (линк) – като цена ми се стори един от най-ниските и варианта от четки ми допадна. Разгледайте и преценете сами кой е вашият комплект или ако предпочитате – единична четка. Ако имате притеснения и въпроси за поръчката, пишете ми.

Комплектът дойде опакован в черна картонена кутия с гнездо за всяка четка – изглеждаше неочаквано добре. Всички четки са направени от един и същ материал – космите са меки, „розовото злато“ е пластмаса (леко нестабилна), а черната част е матова пластмаса, която е леко „гумирана“ като усещане. За момента съм прала всички четки многократно и не е паднал нито един косъм, измиват се с лекота – особено на фона на останалите ми четки и изсъхват много бързо.

Тъй като четките си нямат имена, започвам ревюто от най-голямата към най-малката.

buyincoins oval brush set

buyincoins oval brush set

И така – бях най-ентусиазирана за тази четка, защото я спрягат за идеална за нанасяне на фдт. И какво да ви кажа – четката е огромна. Ако имате малко лице, най-вероятно няма да ви е удобна за използване. Около носа и под очите се изисква голямо внимание, за да не се омажете във фдт. Много е мека като усещане и веднъж като свикнете със страната форма, е приятна за използване. Много е гъста и определено задържа по-голямата част от продукта върху космите и не го поглъща. Проблемът е, че с тези „провлачващи“ движения, кожата на лицето се дърпа насам-натам. И това се случва при всяко нанасяне. Аз лично, не успях да ползвам четката, без да дърпам кожата, а това не ми допада. Друга специфика е, че четката оставя черти и се налага да минавате отново и отново, за да ги прикриете или прелеете. Изисква доста внимание и хем бързо нанася фдт върху цялото лице, хем после е нужно да огледате добре лицето и да поработите върху някои региони. Случвало ми се е да отнема от фдт-а и да оставя празно петно на място, на което преди това е имало фдт. Винаги прави черта около челюстта и там се научих да проверявам по два пъти дали е добре прелято, същото се отнася и за върха на носа. При използване, усещам как „розовото злато“ се огъва и ме е страх, че някой ден просто ще я счупя.

buyincoins oval brush set

buyincoins oval brush set

Четка номер 2 е може би 1/3 от размера на четка номер 1 и уж е за бронзър/контур/руж, но аз я ползвам за фдт и ми е много удобна, отново забелязвам леко дърпане на кожата, но тук е много по-незабележимо. Не оставя така забележими черти като четка 1 и с нея много по-лесно гримирам носа и по-деликатните зони. Усещам я много по-стабилна и ми се струва, че ще издържи по-дълго от четка 1. Единственото нещо, което не мога да преценя е за покривността – един път ми се струва, че създава по-висока покривност, друг път – по-незабележима. Но едно е сигурно и с двете четки фдт попива в порите и лицето изглежда изключително естествено (разбира се, ако нямате линии от четката). Това им е най-големият плюс и спрямо всички останали четки, които имам, тази се справя най-добре с естествения вид на фдт-а.

buyincoins oval brush set

buyincoins oval brush set

Четка 3 е малко странна за мен, уж трябва да се ползва за вежди, но за вежди предпочитам четка 4. Пробвах я два пъти да прелея молив във веждите – справя се, сресва ги малко, но не ме спечели и по-скоро ще си остане неизползвана.

buyincoins oval brush set

oval-brush-4

Четка 4 е много удобна за опушване на очна линия – нанасям молив и с четката го издърпвам навън. Създава страхотен секси опушен ефект на окото. А може да направите очна линия и със сенки с помощта на тази четка. Пробвах я и за вежди – става, добре прелива молив, но си имам по-добри четки и бих я запазила за очна линия.

oval-brush-5-main

oval-brush-5

Четка 5 исках адски много, за да мога да си нанасям течни червила както в инстаграм клип. За съжаление реалността е друга и тази е най-твърдата от петте четки и драска кожата на устните. Не е добре подрязана и някои косми стърчат над овала на останалите и създават грозни резки, които трудно се прикриват и се налага пак да премина на апликатор. Общо взето – добра идея, но евтино изпълнение. Може би в други комплекти тази четка е по-мека и по-добре подрязана. За момента обмислям дали аз да не я подрежа, но подозирам, че съвсем ще я окепазя. 🙂

Доволна съм, че поръчах четките – има две, които със сигурност ще използвам често, а останалите или ще подаря, или ще измисля как да ползвам. Начесах си крастата да използвам такива четки – не ги намирам за по-удобни от класическите, но може би е въпрос на навик. Интересни са като идея, според мен предвид колко са достъпни, може да си поръчате за проба – ако ви е любопитно какво е да ползваш такава четка.