Ревю на няколко мини шампоана от Klorane

Klorane shampoos

Здравейте момичета,

Днес ще ви представя четири сладки фъндъка, които са идеални за пътуване или за проба. Преди доста време си взех четири мини-шампоанчета на Klorane, защото никога не бях пробвала техни продукти за коса, а съм чела не едно и две ревюта. Друга особеност е, че аз имам малък проблем с шампоаните (повечето хора имат същия с душ-геловете), но обикновено имам по 3 отворени. А в началото на лятото изведнъж се оказах с 13!!! и се започна тестването на века. Не съм си купувала нов шампоан от май месец сигурно и вече успях да ги намаля наполовина, но и 6 шампоана си е много висока бройка. Още малко инфо за минитата – получавате 25 мл продукт, което хич не е малко, защото на мен подобно шампоанче ми стигна за средно 4 измивания (мия косата си по веднъж с шампоан, не повтарям от известно време), цената, на която аз ги взех, беше 1,15 лв, което си е приемливо предвид, че Klorane е по-скъпа марка. Това, което ме спечели е, че може да тествате и сами да прецените кой шампоан е за вас, преди да си купите голяма опаковка.

Klorane shampoo with magnolia

Шампоан с магнолия за коса, лишена от блясък ­ – шампоанът цели да придаде живот и блясък на косата ви. Шампоанът се пени добре и забелязвам повече блясък в нея, не хвърчи толкова много и изглежда по-прибрана, което искрено ме учуди, защото рядко шампоан за блясък има подобен ефект върху косата ми. Сега, не си представяйте коса като от реклама, но вие ще забележите разлика в косата си. По отношение на почистване на косата, шампоанът се справя средно – с едно измиване косата ми е приемлива два дни, след което или следва ново измиване, или сух шампоан.

Klorane shampoo with flax fiber

Шампоан с фибри от лен за тънка коса, лишена от обем – много ми харесва ефекта на този шампоан. Още след измиване, докато косата е мокра, усещам как не стои слепната на три големи кичура, а е по-жива и свободна. След като изсъхне, забелязвам обем – не е нещо уау, но е там. И то бих казала, че е по-скоро като плътност на косата, отколкото обем в корените. Измива добре косата – издържа в приличен вид три дни, което си е страхотно и цел, която постоянно гоня. Този шампоан ми е фаворит и когато изхабя пълноразмерните си шест, бих си го купила отново.

Klorane shampoo with mango butter

Шампоан с масло от манго за суха коса – този шампоан не се пенеше като останалите и се наложи да използвам почти двойно повече количество. Стори ми се, че не изми добре косата ми, но когато изсъхна, изглеждаше много по-добре. По отношение на хидратация – забелязвам ефект, но ако имате много суха коса, шампоанът няма да ви е достатъчен. Косата ми се разреса по-лесно от обикновено и имаше по-малко хвърчене от стандартното. Но пък още на края на втория ден беше за миене и сякаш всеки път, когато си докоснех скалпа, имах усещането, че има нещо по него, което не беше особено приятно.

Klorane shampoo with quinine and vit B

Шампоан с хинин и витамин В за тънка коса – този шампоан се препоръчва и срещу косопад. Напомня много на катранените шампоани на вид. Изми косата ми добре и й придаде приятен обем. От толкова малко шишенце не мога да кажа дали повлия косопада, но на косата ми й липсва блясък и изглежда матирана, което е малко странно. Може би ми е нужно по-дълготрайно тестване, за да преценя дали си струва.

Честно казано след внимателното вглеждане в косата ми след всяко използване на шампоаните, открих, че косата ми изглежда по-добре, отколкото когато използвам други шампоани. Останах приятно изненадана, защото отдавна ги тествам и мнението ми преди да започна да пиша ревюто, щеше да е различно. Но сега оставам с много добри впечатления и със сигурност бих си купила пълноразмерен шампоан на марката. А тези дребосъци са просто идеални за пътуване!

You may also like