Essence Lights of Orient & Little Eye Brow Monsters | 2 мини ревюта

essence-limited-ed-lipstick-n-browgel

Здравейте момичета,

Днес реших да ви представя два продукта от две лимитирани колекции на Essence. По принцип не обичам да пиша за продукти, които не могат да се открият по магазините, но тези двата бяха прекалено красиви и сладки, за да ги пропусна.

essence-the-light-of-orient-sultans-daughter-lipstick

Започвам с червилото от колекцията Lights of the Orients в нюанс Sultan’s Daughter – бях го суочнала в магазин, когато колекцията излезе и реших, че няма да го взема. Но после не можа да ми излезе от главата и по една голяма случайност го открих в аптеката до нас. Червилото ми се стори доста необичайно като вид – някак хем беше сухо, хем се плъзгаше без проблем по устните. Позволяваше наслояване и цветът от гилзата беше постижим върху устните. Въпреки че беше матово, червилото не беше дискомфортно и изсушаващо на устните. Бих казала, че имаше добра издържливост и не се нуждаеше да го проверявам често дали не е излязло от контура, защото си стоеше на мястото.

essence-the-light-of-orient-sultans-daughter-lipstick-swatch

Основен минус, който бих посочила е, че един ден гилзата просто спря да работи и буквално се налагаше с пръст да прибутвам червилото обратно. После се оказа, че металната част, която е контейнер на червилото се е отделила от пластмасовата гилза и след едно по-силно натискане, червилото се намести и вече имах 50% успеваемост с използването му. Като усещане, червилото адски много ми напомня на матовите им червила и дори бих казала, че цвят 02 е много сходен.

essence-cute-little-browgel

Вторият продукт е от серия, чието точно име не помня, но беше посветена на веждите. Въпреки че си имам любим гел за вежди, от време на време опитвам да разнообразявам. Видях този сладур и реших да го пробвам. И да ви кажа, оказа се голяма изненада. Четката е адски необичайна – от едната страна е със стандартната форма, а от другата има стъпаловидни косъмчета. Трудно ми е да си обясня защо е направена така – стандартната страна е просто безмислена за мен – косъмчетата са прекално къси, за да срешат и оформят веждите и общо взето просто мажат продукт по върховете на космите на веждата ми. Стъпаловидната част пък пак е странна, защото аз използвам късата част в началото и дългата към срядата на веждата. Но късата е много къса, а в началото веждите ми са най-редки (последствие от безпощадно оскубване в гимназията 😀 )  и късите косъмчета цапат и оцветяват директно кожата.

essence-cute-little-browgel-brush

Друг проблем е, че гелът е прекалено течен и цапа като стой, та гледай. Общо взето отне ми известно време да привикна към гела и да успявам да го нанасям без да изцапам и кожата наоколо. Като качества се справя добре, поддържа веждите ми в добро състояние цял ден, не изглежда пластмасов и цветът е много добър. Като бонус се почиства доста по-лесно от други.

essence-cute-little-browgel-brush

Радвам се, че пробвах тези два лимитирани продукта. Хубавото на Essence е, че дори да изпуснете една колекция, скоро се появява друга също толкова примамлива. За мен от дрогерията те и Catrice успяват да предложат най-красиви опаковки и продукти от лимитирани колекции.

You may also like