MUFE Step 1: Хидратираща основа за грим

mufe-step-1-hydrating-primer

Здравейте момичета,

Покрай настъпването на зимата, започнах полека да променям продуктите, които използвам, с такива с по-богата и хидратираща формула. Отново се върнах към една от базите на Makeup Forever (MUFE) – преди година марката пусна на пазара серия от бази за лице, които се наричат Стъпка 1 (Step 1) и се борят с различни проблеми – има матираща, изглаждаща, бореща се със зачервявания, хидратираща, подхранваща и прочие.

Когато си купувах базата, много се колебаех между хидратиращата и подхранващата. След известно четене и ровене по блогове, реших че подхранващата е подходяща за по-суха кожа, а хидратиращата е по-лекият вариант от двата. Последната зима кожата ми беше комбинирана към суха и исках да си купя по-богата основа. Базата е 30 мл в мека тубичка и със срок на годност от 12 месеца, а цената й е около 60 лв.

mufe-step-1-hydrating-primer

Базата прилича на крем и се усеща приятно лека. Попива сравнително бързо в кожата и не се налага да чакате дълго, преди да нанесете фдт. Като завършек кожата изглежда почти същата, базата не оставя мазен филм върху лицето, няма озаряване, нито матиране. До момента не съм попаднала на фдт, с които да не се разбира, а тествах не малко. Като издържливост е много добра, но бих казала, че това определено е база, подходящата за по-суха кожа. Малко ми е трудно да обясня това, което искам да кажа, но да пробваме – самата база няма особено хидратиращи свойства, забелязвам минимален хидратиращ ефект върху кожата. В същото време обаче, ако сложа по-богат хидратиращ крем преди нея, ми се е случвало лицето ми да лъсне, т.е. все пак хидратира по някакъв начин кожата.

Инак удължава живота на фдт-а или пудрата, всеки продукт се нанася по-добре върху нея, отколкото върху чиста кожа и въпреки лъсването, фдт-ът не се събира и не изглежда неприятно.

Знаете, че съм привърженик на базите и рядко се гримирам без база. За мен базата на MUFE определено е добър продукт, но не е незаменим и не успя да победи любимата ми Clinique Superprimer. Ако имате по-суха кожа, може да ви допадне много, но ако сте с комбинирана, бих ви посъветвала да пасувате, лицето ви ще лъсне и ще ви разочарова. Хубавото е, че марката предлага голямо разнообразие от бази и има възможност да откриете точно онази, която е подходяща за вас. Стига да подберете правилната, със сигурност ще останете доволни 🙂

mufe-step-1-hydrating-primer

You may also like