Aknicare Лосион против акне по деколтето и гърба

aknicare-chest-and-back

Здравейте момичета,

Днес ще ви представя един продукт, специално създаден да бори акне, което излиза по деколтето и гърба. Споделяла съм ви, че страдам от този проблем и често пробвам различни продукти. Този, специално, купих, когато отидох при козметичката ми от тийн годините. Бях се записала за почистване на кожата и започнахме да говорим за проблемите ми, та тя спомена, че този продукт е един от най-продаваните в салона й и много клиенти виждат страхотен резултат. Тъй като я познавам от много години, знаех, че това не са празни приказки и си купих лосиона.

Той идва в удобна опаковка от 100 мл и има помпа за по-лесно нанасяне. За съжаление, при пренасяне от Варна до София опаковката някак се беше отворила и част от лосиона се разтече. Купих го още в началото на лятото и не помня точната му цена, но беше някъде около 20-30 лв. Подозирам, че може да се вземе само от салони, защото никога не съм попадала на марката (италианска е) по сайтове.

Aknicare Chest&Back е специално разработена емулсия под формата на спрей за бързо и видимо лечение на затихващи и възпалителни лезии от акне, локализирани по гърба и деколтето. Попива бързо, не оставя усещане за лепкавост и не цапа дрехи. Съдържа 0.5% салицилова киселина.

Този продукт е по-лекият вариант, като марката предлага крем, лосион за тежки форми на себорея, комедонно и инфламаторно акне и ролер за акне. Първоначално използвах спрея един месец ежедневно, като нанасях на гърба и деколтето. Действително спреят е много лек и немазен, попива бързо в кожата, без да оставя лепкав слой. Спокойно може да носите ефирни материи, дори да се изпотите, кожата ви не се „лигави“.

След едномесечно ползване видях ефект, който тогава сметнах за недостатъчен, но сега оценявам като доста добър. Проблемът беше, че аз се надявах (като почти всеки потребител) да мажа един-единствен продукт, който да реши изцяло дългогодишен проблем. Е, не стана така. Лосионът със сигурност не спря появата на акне и черни точки, което беше наивно да очаквам, но успокои видимо кожата и самите зачервявания бяха много по-малки като размер.

Доста дълго време не използвах лосиона и напоследък положението се влоши покрай слоевете дрехи и климатиците. Сега мажа лосиона с доста по-реалистични очаквания – стига ми да не виждам толкова зачервени пъпки по тялото си и с това се справя. Разбира се, всичко е индивидуално, възможно е при други хора да е имал магичен резултат и да е излекувал акнето.

Бих го определила като ефективен продукт, който е със среден успех, но за сметка на това не е агресивен към кожата – няма опасност да получите хиперпигментация от него, нито пък ще забележите онова силно изсушаване, което предизвикват други продукти. Кожата остава мека и приятна и няма и помен от дехидратация. Със сигурност сгреших като го спрях лятото, защото този тип продукти действат с натрупване – колкото по-дълго ги нанасяте, толкова по-ефективен резултат ще имате и месец ползване е малко несериозно. Но сега ще го доизхабя и честно казано се изкушавам да взема и втора опаковка.

П.П. Giveaway, giveaway, giveaway 🙂 линк

You may also like