Rene Furtere Lumicia | Шампоан за блясък и оцет за блясък

rene-furterer-lumicia-shampoo-and-hair-vinegar

Здравейте момичета,
Днес ще си поговорим за красивата и здрава коса. Тъй като от известно време ви се оплаквам, че в банята ми има 13 (мхм, знам) отворени шампоана, редно беше да получите ревю на поне половината. Днес избрах да ви говоря за два продукта на Rene Furterer, които получих за проба – и двата са от серията Lumicia, която обещава да осигури блясък на косата – шампоан за честа употреба и оцет за коса.
Да започнем с по-стандартният продукт – шампоана, който е подходящ за всеки тип коса, и е предназначен за честа употреба:

LUMICIA Шампоан, разкриващ блясък премахва всички нечистотии от косата, които ежедневно я “задушават” и отнемат от нейния блясък /твърда вода, замърсяване и стилизиращи продукти/. Екстракт от Fioravanti Alcoholate и оцет от Ацерола, богат на витамин С, са концентрирани в една лека и кристална текстура, която изглажда кутикула на косъма и неутрализира твърдата вода, за да предложи дифузия на светлина по дължините на косъма. Сияеща със завладяващ блясък, косата е гладка, лека и копринена.

 

Впечатли ме това, че шампоанът е създаден не просто да придаде блясък на косата, а е описано какво точно премахва. Признавам си, рядко се замислям, че твърдата вода може да отнеме блясъкът от косата ми. Използвах доста усилено шампоана и съм доволна от ефекта му. След измиване (еднократно) косата ми е по-пригладена и по-бляскава. Разресва се по-лесно и се заплита по-малко от обикновено. По отношение на почистване на скалпа – на опаковката на шампоана е написано, че е за честа употреба. Обикновено след два дни е нужно да измия косата отново. Не съм забелязала негативен ефект от по-честото миене, косата ми не е пресушена, нито се омазнява по-бързо. Разредих използването на шампоана, просто защото предпочитам да мия косата си на три дни и затова включих и други шампоани. Но определено го слагам в графата – добри шампоани 🙂
И продължаваме с оцета за блясък :
Оцетът Rene Furterer Lumicia е абсолютната грижа за блясък на косата. Неговата автентична и уникална формула на базата на алкохолат на Fioravanti и оцет от Ацерола, обогатена с витамин В5, заглажда кутикула на косъма по цялата му дължина и неутрализира негативното въздейстивие на варовика във водата, за да разкрие “огледален блясък” и улесни разплитането. Експертите съветват да използвате оцета в деня на боядисване на косата си, за да запечатате цвета – неговото киселинно рН стяга кутикулите на косата, повдигнати от оцветяването.
Активните съставки са:
Екстракт от Ацерола
Малка череша, произхождаща от Чили, Ацеролата е особено богата на витамин C и плодови киселини. Оцетът, получен от концентрирания сок на плода, има невероятни свойства: благодарение на киселото рН, той изглажда кутикулите на косата и неутрализира варовика по протежение на косъма за оптимален блясък на косата.
Екстракт от Алкохолат на Fioravanti
Разработен от Leonardo Fioravanti, италиански лекар на XVI-ти век, алкохолата на Fioravanti е древна и оригинална растителна рецепта, получена чрез накисване на 11 растения. Тя осигурява огледален блясък чрез затягане на люспите на косъма и предотвратява отлагането на частици по протежение на косъма.
Витамин B5
Витамина на хидратацията! Той има отличен ефект за хидратацията на кератина. Прониква през повърхността на косъма, за да го заздрави и подхрани.
Начин на използване: След измиване, напръскайте оцета по цялата дължина на косата и отмийте обилно с хладка вода.
Комбинирах двата продукта, използвах ги и самостоятелно. Оцетът ми се стори доста необичаен продукт и много исках да го пробвам. Използвах го интензивно след баня, като винаги пусках абсорбатора, защото все пак е оцет и миризмата му се усеща. Напръсквах няколко пъти косата, разнасях продукта с ръце все едно я сресвам, след което оставах да подейства няколко минути (1-2). На опаковката не е описано дали да се остави да подейства и може би там ми беше грешката, защото бабешките лекове за бляскава коса включват обливане с оцет, а не обливане и престояване с оцет. Както и да е, забелязвах разлика в косата си, но не беше нищо фрапантно. Когато комбинирах двата продукта, косата ми изглеждаше доста по-добре. Не съм забелязала оцетът да е омазнявал или утежнявал косата ми. Измиваше се изключително лесно, без да оставя филм след себе си, миризмата също изчезваше с изплакването.
Струва ми се, че оцетът действа като хининовата вода – при някои девойки е задължителен продукт, а други не виждат ефект от нея. 🙂 Лек е и ако търсите наситен блясък, може би няма да ви е достатъчен и ще потърсите по-силен продукт (оцетът не съдържа силикони, които обвиват косъма с филм и го карат да изглежда по-лъскав и здрав, но това е само визуално).

Харесвам и двата продукта и се радвам, че имах възможността да ги пробвам. Шампоанът измиваше добре косата ми и я оставяше по-жива и подвижна, а оцетът беше много интересен продукт (особено за човек, който не се заиграва прекалено много със специализирани продукти за коса).

You may also like