Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance палитра за очи

ABH Modern Renaissance

Здравейте момичета,

Днес ще ви представя една изключителна палитра, която беше в устата на всички през изминалата година. Сигурна съм, че е позната на повечето от вас поне визуално и сте чели не едно и две хвалебствени ревюта. Е, ако не ви е писнало да гледате снимки и да слушате за Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance, продължавайте смело да четете.

По принцип избягвам да го казвам, но имам някакъв много странен навик с нови палитри – обикновено ги държа недокоснати около месец, преди да започна да ги използвам. Дължи се на доста неща и сега няма да впускам в излишни многословия, но правилото беше желязно, докато не получих тази палитра. В момента, в който я видях, имах страхотният късмет да я снимам и започнах моментално да я използвам. Може би месец посягах основно към нея и всички останали палитри бяха пренебрегнати. После си наложих да я оставя за малко.

ABH Modern Renaissance

Палитрата идва в много привлекателен и крайно непрактичен вид – а именно картонена опаковка, обвита в розов велур. Аз съм куку и я държа в торбичка, защото ме е страх, че ще се напраши и изцапа и после ще трябва да я гледам такава завинаги. На пипане е приятно, но според мен щяха да се справят достатъчно добре и с класическа гланцирана опаковка.

ABH Modern Renaissance Palette

ABH Modern Renaissance Palette closeup

Още като видях палитрата и реших, че за първи път Анастасия прави нещо, което изцяло да ми хареса и което знам, че е уникално за колекцията ми. Много се радвам, че са се решили на тази цветова гама, защото палитрата е очевидно топла и преобладаващо червена, а червеното не е най-универсалният цвят на света. За мен това е една от може би трите ми палитри, които са ми напълно достатъчни да направя цял грим и да не посягам към допълнителен цвят. А това, оказа се, е адски голямо облекчение.

ABH Modern Renaissance Palette closeup2

Такааа, получавате 14 цвята, комбинация от мат и блясък. Според мен размерът им е приличен и е напълно достатъчен, ако не сте професионален гримьор. Има огледало, което никога не съм използвала и двустранна четка, която бях готова да отпиша, но всъщност едната й страна е много добра – тази за преливане. Като качество не е уау, дори малко ми боцка, но как прелива само!

И така, да преминем към цветовете. Не обичам да описвам цвят по цвят, не мисля и че е нужно. По-скоро ще се съсредоточа върху качеството им.

ABH Modern Renaissance Palette Details

Откакто топнах четката си в Golden Ochre, Burnt Orange, Red Ochre & Raw Siena разбрах, че съм открила палитрата-мечта. За първи път използвам толкова добри матове цветове, които са с едно и също качество. Всичките са перфектните преливащи цветове за моя тен. Изключително приятни за работа и лесни за преливане, не е нужно да тормозите окото до безкрай, за да бъде всичко красиво.

Cyprus Umber, Realgar & Antique Bronze използвам за опушване на окото или евентуално за по-драматично очертаване на сгъвката. Предвид, че самите цветове са по-тъмни, тук силната пигментация е малко на ръба да се превърне в недостатък. Realgar е ужасно красив, но не мога да си представя да сложа повече от топване от него на окото си.

Tempera, Love Letter & Venetian Red – използвам доста по-рядко. Двата червеникави цветове е очевидно защо, въпреки че са много красиви и ако имах повече смелост, би се получил страхотен опушен грим с тях, (или само така си мисля :D) Tempera е страхотен за фиксиране на базата за очи и за изравняване на цвета на клепача, просто аз рядко се сещам да го правя. Става и за онези неутрални гримове, в които сгъвката е в опушено кафяво, а целият клепач е в полу-бял матов цвят.

ABH Modern Renaissance Palette detail

ABH Modern Renaissance Details-

Vermeer & Primavera са много красиви и очаквах много от тях, но честно – не ми допаднаха особено. Имала съм по-фини и по-мазни бляскави сенки, не са лоши, но на фона на матовите определено бледнеят.

Buon Fresco & Warm Taupe са недокоснати. Не ме влекат грам тези цветове и за мен, поне за момента, палитрата би била идеална и без тях. Все пак, мисля да ги тествам в някакъв момент и да видя дали пък няма да ми харесат.

abh modern renaissance swatches-

abh modern renaissance swatches

abh modern renaissance swatches--_Fotor

От суочове виждате колко пигментирани са сенките, повечето са без повторение и върху гола кожа. Всеки един цвят е много мек и при допир с четка, особено при по-груба четка, се прашат, но честно това не ми пречи, когато качеството е толкова високо. Цветовете са много издържливи и може би с 1-2 изключения, се преливат с лекота. Издържат цял ден на окото и вечер забелязвам леко избледняване, по-често при бляскавите цветове.

ABH Modern Renaissance Palette side

За мен палитрата е истинско съкровище, но не се подлъгвайте по всички хвалебствени ревюта. Личното ми мнение е, че на много светло момиче някои от цветовете ще са просто неизползваеми или ще изискват твърде много работа, за да се получи грим, подходящ за ежедневието. Общо взето разгледайте добре всички снимки в интернет и преценете дали ще я използвате. Със сигурност не е евтина и достъпна и няма смисъл да преминавате през толкова много трудности, за да застоява после в чекмеджето.

ABH Modern Renaissance Eyeshadow Palette

You may also like