Flormar Silk Matte Liquid Lipstick “05 Autumn Timber”

flormar-silk-matte-05-autumn-timber-liquid-lipstick

Здравейте момичета и Честита Нова Година!

Желая ви много здраве, много успехи, да сте обградени само от хора, които ви мислят доброто, късметът да е винаги с вас и да успявате във всяко едно начинание 🙂

През декември не успях да публикувам намислените публикации, но се оказа ужасно трудно да организираш сватба, да посетиш всички роднини за Коледа, да изядеш всичко в чинията и да си на работа едновременно. Не се притеснявайте, ще има публикация с любими продукти за годината, ще я има и редовната годишна равносметка. Но днес искам да ви разкажа за един от най-любимите ми продукти за 2016, открих го буквално в последните седмици на декември, но бързо успя да оглави класацията за любимо откритие.

Говоря за течното матово червило на Flormar Silk Matte 05 Autumn Timber. Купих го още когато ги заредиха за първи път по щандовете и то на майтап, защото много рядко си купувам нов продукт веднага след като излезе. Хубаво е човек да се отърси от навика, защото успях да намеря невероятно съкровище.

flormar-silk-matte-05-autumn-timber-liquid-lipstick

Да започнем с малко по-сухата информация – получавате стандартна пластмасова тубичка, която съдържа 4,5 мл продукт, а срокът на годност е 18 месеца. Апликаторът е стандартен, с нищо отличаващ се от всички останали поне видимо, но на мен ми е удобен и лесно очертавам устните с него. Загребва достатъчно продукт и не се налага да връщам обратно в тубичката остатък. За съжаление надписът се изтри изключително бързо и остана само блед спомен.

flormar-silk-matte-05-autumn-timber-swatch

И така, нека преминем към самото червило, което е сбъдната мечта за мен. Прилича на мус, който с лекота се нанася върху устните, не дърпа кожата и е много лек. Не засъхва за секунди, но пак е достатъчно бързо. Цветът е много плътен и пигментиран. В зависимост от това колко тен имате, се изменя – в бутилката е наситено убито розово, на някои хора избива повече топъл нюанс, а при други – по-студен. Изсъхва до пълен мат и потъмнява с тон-два. На устните е изключително комфортен, не опъва, не дразни, не се усеща и не „тежи“. Дори при много говорене не създава неприятната бяла черта във вътрешната част на устната (да си призная, това ми се е случвало с едно-единствено червило и подозирам, че е по-скоро до човек, а не до продукт). Издържа много дълго на устните, веднъж го носих над шест часа и изглеждаше съвсем прилично, когато го свалих, усетих само леко изсушаване, което ме впечатли, защото след шест часа с всяко друго червило, устните ми са много по-изсушени. По отношение на цапане, цапа, но минимално. Имам други, които цапат много повече. Забелязала съм, че матовите червила цапат в зависимост от текстурата си – ако са по-гъсти като крем или мус, цапат малко повече, но щадят устните. Ако са течни и воднисти (като на Golden Rose например) не цапат изобщо, но изсушават малко повече.

flormar-silk-matte-05-autumn-timber-liquid-lipstick

Вече си имам и втори цвят (06), но ще забавя малко използването му, защото искам добре да си огледам колекцията. Изключително доволна съм от червилото, за момента това ми е любимата формула, а цената му (малко над 7 лв) го прави достъпно за всеки джоб. Това, че щади устните ми и е толкова приятно като усещане, ме спечели и го превърна в може би любимият ми продукт за 2016. 🙂

You may also like