M.A.C. Desert Rose руж

mac blush desert rose

Здравейте момичета,

Преди няколко години бях луднала по MAC и имах всякакви продукти на марката. Сляпо вярвах, че те са най-добрите на пазара и исках да изкупя всичко в магазина. В последствие успях да укротя манията си и започнах да използвам и други марки, но МАС продължава да е една от най-добрите марки на козметичния пазар за мен. Доста често се заглеждам в магазина им, а ружовете и сенките им все така ме изкушават.

Затова и когато видях случайна снимка на ружа Desert Rose , реших, че трябва да го взема. Споменавала съм ви, че имах традиция да си купувам по едно МАС червило от всеки нов град, който посетя. Но реших да наруша традицията и от Флоренция си взех за спомен точно този руж. За жалост в магазина нямаше тестер и го купих без проба (мда, толкова много го бях харесала :D)

mac blush desert rose

Това е третият ми руж от тази серия на марката  и макар Springsheen да ми остава любимец, не мога да отрека, че много харесвам и Desert Rose. Напоследък използвам основно матови ружове и този не прави изключение. Цветът е по-скоро студено неутрално розово, по което съм се побъркала напоследък. Използвам го доста често, особено през зимата, защото ми се вписва идеално в разбирането за ежедневен грим. Въпреки че изглежда доста наситен на снимката, нанесен на лицето цветът е много смекчен. Отива на почти всеки грим, който направя и не е от онзи тип ружове, които привличат твърде много внимание върху себе си и е нужно да съобразявате очите и устните с тях.

mac blush desert rose swatch

/Малко се престарах със суоча :D, това е три пъти повторено и всъщност розовото не е така ярко наживо/

Един недостатък, който бих отбелязала, е, че ружът е доста твърд и сякаш трябва да се премахне целият горен слой, за се стигне до по-меката и пигментирана част. Така се случи и със Springsheen. Може да ви се стори малко странно, предвид марката, но се налага няколко пъти да потапям четката в ружата, за да постигна някакъв цвят (а съм пробвала с няколко различни четки).

Иначе е издържлив и не избледнява или поне аз не забелязвам. По повод преливането бих казала, че изисква известна работа и зависи дали ще го сложите върху фдт или пудра.

Доволна съм, че се сдобих с ружа и честно казано, въпреки че изисква малко повече работа, много харесвам цвета му и го използвам с удоволствие.

mac desert rose blush

You may also like