Гост-читател | Guerlain Les Violettes Loose Powder ревю

Guerlain Les Violetts Powder

Здравейте!

Предполагам всяко начало е трудно, затова нека първо се представя.

Казвам се Мария и съм на 27 години.О-Б-О-Ж-А-В-А-М козметиката!( Колко неочаквано ,нали?) Винаги съм харесвала грима и всичко,свързано с него, но страстта ми се запали още повече последните 5-6 години.Дори си спомням началото. Беше лятото на 2011г. и аз си търсех нов фондьотен. Исках да пробвам този на Revlon Colorstay , и търсейки мнения за него, така попаднах на ревюто му в блога на Меги от  Meggie and her eternal makeup love. До тогава дори не подозирах ,  че съществуват подобни блогове. И … така се почна всичко. Започнах да следя все повече и повече блогове. Сега , почти 6 години по-късно, мога да заявя , че съм обсебена и пълен манияк на тема козметика ! Guilty! 😀

Искам да благодаря на Ани за изключителната възможност, която предоставя. Няма да си кривя душата. На мен лично много пъти ми е минавало през ум да стартирам блог, но винаги нещо ме е спирало.Нямам нито техника за снимане, а и времето все не стига. Това, разбира се, са само оправдания. Приемам тази инициатива на Ани като едно голямо предизвикателство.

Воденето на блог не е лесна задача, затова Ние-читателите , определено трябва да сме търпеливи и по-малко критични към хората, които отделят всеки един ден от ценното си време, за да бъдат полезни на Нас.

Сега нека продължа напред. Предварително искам да се извиня за лошите снимки и неподредените си мисли. Все пак това е нещо съвсем ново за мен. 🙂

Guerlain Les Violettes Loose Powder

Реших да направя ревю на пудрата на Guerlain Les Voilettes Loose Powder. Това беше първият продукт, за който се сетих , а и не е случайно-моят безспорен  любимец  за 2016 г. Другата причина да се реша да направя ревю на този продукт е,че навремето, когато търсех в интернет  информация, като цяло не намерих много, а на български -май съвсем не.Така се надявам, ако бих била полезна за някой от вас.

Нека кажа , че моята кожа е комбинирана , с мазна Т-зона , особено през лятото.

Guerlain Les Voilettes Loose Powder  за мен е самото съвършенство. Още помня момента, когато я получих и отворих за пръв път. Аз лично си я поръчах от Ензо , тъй като цената й тогава ми се стори доста примамлива. За сравнение – в магазините като Douglas и  Beauty Zone е на цена от около 100 лв , а аз си я закупих за цена от 67-68 лв(март 2016г) . Чуденето ми дали да поръчам тази пудра беше огромно , тъй като това щеше да е първият продукт от висок клас козметика, който щях да притежавам и не бях сигурна дали си струва инвестицията.След известни проучвания, най-накрая се престраших и реших да си взема прахообразният вариант (тази пудра се предлага и в пресован вид.)

Пудрата идва в златна, пластмасова опаковка, в която е побран цели 20 грама продукт.Количеството е доста, а и самата пудра се оказа доста икономична. Още с отварянето й , се разнася мирис на виолетки,така характерен за продуктите на Герлен.Обожавам тази миризма.Създава усещане за лукс. Моята е в цвят 3 Medium , който се оказа перфектен за моята кожа. Други цветове , в които се предлага пудрата са 2 Clair и 4 Dore.

Опаковката й е толкова красива, има огледална повърхност, а върху самият капак е гравирано името Guerlain. Нормално е върху подобен тип повърхност да остават отпечатъци, но въпреки това, тази пудра е изключително бижу и би красяла всяка тоалетка. Получавате и черно кадифено тампонче, което използвам само като предпазител.

Guerlain Les Violettes Loose Powder

Аз предпочетох да не махам предпазната лепенка , а само да си направя една-единствена дупчица, от която да изкарвам продукт. Повярвайте ми, това е напълно достатъчно, иначе рискувате едно голямо разхищение на продукт. Нанасям пудрата с голяма пухкава четка. (Аз използвам четката за пудра на Ecotools.)

От Герлен казват, че благодарение на комбинацията от ултра-абсорбиращи пудри и перли, пудрата фиксира грима до съвършенство и краси кожата, създавайки матов воал и кадифено покритие. Готова съм напълно да се съглася с това.

Нанасянето на пудрата върху лицето е истинско блаженство за сетивата. Покритието й е леко към средно. Дори понякога да съм прекалила и нанесла по-щедро от необходимото, лицето си остава кадифено.Сякаш с нея никога не може да се прекали и не се наблюдава т.нар . брашнян ефект.  Изключително лека. Хората ,търсещи високо покритие и прикриване на белези или пъпки например, ще останат разочаровани.

Guerlain Les Violettes Loose Powder

Гримирам се към 7 сутринта и може би към 14:00 ч. ми се налага да попия с листче Т-зоната. През зимата дори цял работен ден не ми се е налагало да попивам. На тези от вас с много мазна кожа може и да не се хареса , но дори и в периоди, когато кожата ми е била по-мазна, благодарение на тази пудра, лицето ми е изглеждало добре. Просто магия . 🙂 Ако трябва да я опиша накратко : кадифен воал +сияние.

Въпреки че имам мазна Т-зона, вече търся точно такъв ефект върху кожата си и избягвам ултра -матиращите продукти , защото смятам , че лицето с тях изглежда някак си плоско.

Именно на тази пудра заложих и на сватбенния си ден- знаех, че няма да ме предаде и лицето ми ще изглежда безупречно.Така и стана, не се разочаровах. Разбира се, тогава бях избрала и хубава база.

За финал.Тази пудра си остава една от най-сполучливите ми покупки и определено качеството оправда цената. В арсенала си от гримове, имам повече дрогерийни продукти, но по мое мнение ,човек си струва да инвестира в хубав фондьотен и пудра.  6+ точки от мен за Герлен. Славата им в правенето на страхотни пудри явно е оправдана. А и да не забравяме – Герлен е класика. 🙂

You may also like