Корейска козметика | 4 мини ревюта

Здравейте момичета,

Днес ще ви разкажа за първия си по-сериозен досег с корейската козметика. Доста дълго време не проявявах никакъв интерес към корейските продукти и пропусках множеството ревюта за тях. Но след едно видео на Деси, в което тя така разпалено разказваше колко са добри корейските й продукти, реших да им хвърля едно око. Не след дълго вече прекарвах стабилно време в четене на ревюта и списъкът ми ставаше пре-дълъг. За последните няколко месеца направих 3 поръчки от корейски сайт и зарибих не малко приятелки по сладурските опаковки и странните формули. Честно казано никак не е трудно да се изкушиш от продуктите особено предвид средната цена от 10$, безплатната доставка и множеството мостри, които получавате, дори за малки поръчки.

В крайна сметка, реших да ви разкажа повече за следните четири продукта:

TheFaceshop Rice Water Bright Light Cleansing Oil – за този продукт научих от Деси и веднага го сложих в кошницата, обожавам олиа и балсами за почистване на грим и постоянно пробвам нови. Първоначално бях силно впечатлена от текстурата на това олио – изключително нежна и приятна за използване. Нанасям две помпи на суха кожа и успявам да почистя добре лицето. Изпитвам невероятно удоволствие да виждам как разтапя гримът ми и той пада на парцали (иу, иу, знам) За съжаление този продукт не може да се отмие само с вода, защото оставя осезаем мазен слой върху лицето, без значение колко пъти го изплаквате. Ако преглътнете мазният слой, лицето се усеща много приятно, след като сте го подсушили с кърпа и няма и помен от изсушаване. Но по памучния тампон след това намирам още остатъци от грим. В повечето случаи измивам лицето с втори продукт – най-често гел, но за съжаление повторното измиване пресушава кожата ми и започвам да изпитвам дискомфорт. Друг недостатък, който намерих на продукта, е, че ако почистя очния си грим с него (опитах два пъти) замъглява зрението ми за много дълго време, все едно имам мазен филм на окото си и усещам леко дразнене. Първият път това продължи около час, докато не се наложи да почистя очите си с термална вода и памучен тампон.

Много държа, когато използвам такъв тип продукти, да мога да ги отмия само с вода или поне мазният слой, който оставят, да е почти незабележим. При този продукт не беше така и макар да е изключително икономичен, не бих го купила отново.

The Saem Iceland Hydrating Emulsion – този продукт купих само и единствено заради опаковката. Няма какво да се лъжем, изглежда невероятно. За съжаление и тук мнението ми не е много позитивно. Бутилката е от красива, но твърда пластмаса, а продуктът е доста гъст и има малък отвор на гърлото. Изисква се силно раздрусване, за да излеете продукт върху ръката си, което при мен често завършваше с твърде много разлят продукт. Емулсията е отново много приятна като усещане, нещо като “искам да съм крем, не, искам да съм гел, но много нежен!” 😀 нанася се с лекота и попива добре в кожата. Когато кожата ми беше по-суха, емулсията попиваше изключително бързо и след това продължавах с крем. Когато кожата ми се върна към статус „нормална“ с леко омазняване в Т-зоната, емулсията се оказа доста по-тежка и не попиваше така бързо. Но имам две приятелки със суха кожа, на които отсипах неведнъж и двете са очаровани от продукта, едната дори го ползваше преди грима си сутрин, а за мен това е немислимо.

Отново не лош продукт, но неподходящ за мен. Тук отдавам оценката си много повече на нуждите на моята кожа, отколкото на това, че продуктът не е качествен.

COSRX BHA Blackhead Power Liquid – на тези лосиони на COSRX им се носи голяма слава и тъй като от известно време се боря с множество черни точки, реших да си взема точно този вид. Според ревюта при редовно нанасяне на чисто лице, лосионът намалява появата на черни точки, уравновесява производството на серум и хидратира кожата. Използвах лосиона всяка вечер в продължение на две седмици, след което просто реших, че не е за мен. Първоначално се усеща като вода, но нанесен на лицето, когато попие, започва малко да лепне. След двуседмична употреба (която признавам, не е достатъчна, за да се прояви действието на подобен продукт) просто не усетих подобрение и не ми беше приятно това лепнене, някак самият лосион не попиваше добре в кожата и неведнъж съм измивала лицето си. Разделих го още в началото с приятелка, която го ползва вече доста дълго време и тя е доволна, при нея не лепне и сподели, че има ефект по отношение на черните точки – намалели са.

Ще се въздържа да определям продукта като лош или добър, на мен не ми допадна като усещане и остатъкът ще замине при приятелката ми, която е доволна.

elizavecca milky piggy carbonated bubble clay mask

Elizavecca Milki Piggy Carbonated Bubble Clay Mask – е един от най-култовите продукти, дойде ли ред за корейска грижа за кожата. Бях адски развълнувана да го пробвам, защото обожавам бълбукащи маски. Този пост ще се окаже доста негативен, но… и този продукт не успя да ме впечатли. Беше адски приятен за ползване, нанасяте гъст сив гел на лицето си (много напомня на черната маска на Лореал), който почти моментално започва да бълбука. След не повече от 2-3 минути сте като Принцеса Фиона след залез слънце и е ред да измиете маската. Доста е хлъзгава и трудна за измиване, но лицето изглежда адски свежо и напомпано след нея. За съжаление, продуктът има видим ефект единствено след използване и не мога да кажа, че на следващия ден лицето изглежда по същия начин. Все пак ми беше приятно да използвам маската, но не разбирам как може да получава толкова хвалби.

И така точно тези продукти не успяха да ме впечатлят, но нали не мислите, че съм се отказала от корейската козметика? Продължавам да си чета и да си диря своите и ако ви е интересно, ще продължа да ви споделям как се развива тази моя инициатива 🙂

You may also like