Remington S6505 PRO-SLEEK and CURL ревю

Remington S6505 PRO-SLEEK and CURL

Здравейте момичета,

Днес ще си поговорим за нещо, за което никога не съм говорила в блога – преса за коса. Случайно се усетих, че всъщност никога не съм говорила за уреди за красота и реших да поправя тази грешка, като започна с най-любимия ми уред – Remington S6505 PRO-SLEEK and CURL. Взех тази преса от Лили преди време, когато имаше програма за събиране на точки и съм безкрайно щастлива от решението си.

Ще се върна малко назад във времето, когато бях студентка на общежитие в Студентски град, тогава изправената коса (и вафлите, но нека опитаме да ги забравим) беше доста популярна и често се обсъждаше коя преса е най-добра. Едно нещо обединяваше всички женски мнения – Remington правят най-добрите преси за коса. Днес, няколко години по-късно, споменах на колегите, че ще пиша за пресата ми на Remington и една колежка сподели – о, да, дори мъжът ми знае, че те са най-добри 😀

Та въпросната преса е първата ми на марката и да си призная, след години проглушаване на ушите за това колко са добри, я взех с изключително високи очаквания. Като човек с фина коса, която лесно се изгаря, лесно се разхвърча и лесно се сплесква, исках новата ми преса да:

 • изправя безупречно;
 • да не скубе (ах, как мразя скубещите преси);
 • да ми позволява да къдря косата си с нея (отново да не скубе, докато я къдря);
 • плочите да се допират плътно, защото когато нямаш много коса и плочите не се допират плътно… ами просто няма изправяне на косата, това е;
 • да позволява регулиране на температурата;
 • да има керамично/каквото и да е защитно покритие;
 • да оставя косата лъскава, защото съм имала преси, които я оставят матирана и хвърчаща.

Общо взето имах наистина ВИСОКИ очаквания. Избрах пресата по параметри, които са следните:

 • Advanced Ceramic Ultra Tourmaline покритие, за до 75% по-гладко плъзгане по кичура;
 • 15-секундно загряване до работна температура;
 • максимална температура от 230 градуса;
 • Автоматично самоизключване след час за повече сигурност;
 • Кабел без усукване;
 • Термоустойчив калъф;
 • 3-годишна гаранция.

В момента намирам пресата на цена от 109 лв в официалния сайт на Remington.

И сега предвид въведението, предполагам сте наясно, че съм доволна. Но нека ви обясня защо толкова обичам тази преса и я препоръчвам на всекиго (особено на дамите с фина/ не особено гъста коса). Като за начало – кабелът е много дълъг и пресата загрява за секунди, което спестява много време и създава голямо удобство. Аз винаги я ползвам на 190 градуса, защото открих, че по този начин косата ми не прегаря, но къдриците/изправянето издържат много по-дълго. Има бутон за включване и изключване и заключващ механизъм.

Remington S6505 PRO-SLEEK and CURL

По принцип избягвам да изправям косата си директно от корена, затова търсех преса с по-тънки плочи, за да мога при изправянето на бритона ми (т.е. косата отпред на челото, не че имам бритон) да направя лека чупка и тя да стои назад, а не да пада косо пред очите ми и да се налага да ползвам фиби. Тъй като косата ми е фина и лесно се къса, се налага хем да я притисна добре между пресата, за да се изправи, хем това притискане често скубе. С тази преса скубането почти липсва – случва ми се много рядко – и заглажда косата, хвърчането също е много малко, особено в сравнение с предишните преси, които съм използвала. Косата ми като цяло е доста послушна и никога не ми се е налагало да я минавам по няколко пъти, за да застане както искам. Но в случаите когато искам права като праз коса, се налага да мина всеки кичур по два пъти, не по 4-5, както ми се е случвало преди. Тъй като пресата върви гладко по косата, не усещам онова дърпане в корена, което ми беше болезнено познато.

Друг бонус е, че дори да изправяте косата от корена, пластмасата на пресата излиза над самите керамични плочи и е трудно да се изгорите (надявам се да е ясно какво искам да кажа). Имах много конкретно изискване към формата на пресата – исках пластмасовата облицовка на плочите да е с овална форма, за да мога да къдря косата си без да заема странни форми. С тази преса къдря косата си без какъвто и да е проблем и резултатът е винаги уау (естествено изискват се тренировки, за да свикнете да се къдрите с преса, но да приемем, че вече сте про :D)

Remington S6505 PRO-SLEEK and CURL

И при къдрене, и при изправяне използвам средна към малка доза лак за коса и косата ми издържа 3 дни, като разбира се на третия ден е поувяхнала, но далеч от грозна и не за пред хора. Това обаче знаете, че е супер индивидуално и не приемайте думите ми за всеобщо правило.

Фактът, че кабелът се върти, ми позволява да изправям и къдря с много повече лекота и да накарам косата да застане точно, както я искам. А самата преса е лека и удобна за захват. За мен е голям бонус, че мога да я стисна и откъм върха на плочите, но те и без допълнителен натиск се допират почти идеално плътно. Не бих казала, че съм забелязала прекалено негативен ефект от използването й – т.е. косата ми определено не изглежда опърлена и изтощена, но аз не я използвам всеки ден.

Почистването й също е лесно – с памук с мицеларна вода/алкохол минавам по плочите, ако има остатъци от лак за коса или друг стилизиращ продукт.

Remington S6505 PRO-SLEEK and CURL

Общо взето нямам забележки към пресата, доволна съм, че избрах точно нея, защото позволява и къдрене, и изправяне. Ефектът се задържа дълго време при мен и ме задоволява напълно, след ползването й косата ми е по-бляскава и не хвърчи насам-натам. Цената й не е ниска, но аз я имам от близо две години и пресата е като нова, и вярвам, че ще ми служи дълго и вярно.

Ще се радвам много да ми споделите коя е вашата любима преса за коса, къдрите ли се с преса и полезно ли ще ви бъде да продължа да ревюирам наличните ми уреди за красота? 🙂

You may also like