Clearogen | Система против несъвършенства и акне в три стъпки

clearogen anti blemish set

Здравейте момичета,

Днес ще си говорим обширно на една прастара тема – акнето. Пролетта уж настъпи, цветовете разцъфнаха – с тях и лицето ми. През последните няколко месеца кожата ми не знае какво иска – ту е суха, ту е нормална, ту е гладка и сияна, ту ме напада цяло племе противни черни точки. Сменям продукти като стой, та гледай в опити да успокоя състоянието. Проблемът е, че хем ми е нужен продукт против акне и черни точки, хем търся хидратация, но пък да не е твърде тежък крем, но да бори белези, лицето да сияе. Сложно е, а като бонус акнето по тялото се завихри отново, а септември месец ми предстои сватба, можете да си представите колко усилия полагам, за да е всичко под контрол. За акнето по тялото ще ви разкажа друг път, защото там имам невиждани успехи (само да не се урочасам с това изказване :D)

Преди няколко месеца с мен се свързаха от Clearogen и ми предложиха да тествам тяхната система от три стъпки против акне. Ще съм откровена с вас, аз мразя анти-акне продукти. Години наред ходих по дерматолози, които ми изписваха всякакви агресивни продукти, които пресушаваха кожата, тя опитваше да навакса с омазняването и резултатът беше плачевен – хем имах пъпки, хем кожата ми мазнее, а ми допир е суха като шкурка. Но си викам – свят голям, продукти много, нека пробвам. Планът ми беше да използвам продуктите за гърба си, където състоянието беше плачевно. Но в крайна сметка ги използвах върху лицето.

clearogen anti blemish set

Нека ви представя първо продукта, информацията взимам директно от сайта, а ето и линк, ако ви се чете повече:

Clearogen е активна система срещу несъвършенствата по кожата, предизвикани от акне и преакне състояния, това е линия от три продукта и предлага първото по рода си нехормонално, локално, положително повлияване на акне, като използва научно доказани природни съставки. Clearogen атакува хормоналните причини за появата на акне още на първия стадий, като предотвратява прекомерното производство на себум, породено от стимулиращто действите на хормона dihydrotestosterone (DHT) върху мастните жлези. Clearoegn се справя и с появилото се вече акне чез синергизма на действие на естествените лечебни растителни съставки, които разширяват порите, унищожават бактериите, тушират възпалението и стимулират оздравителния процес.

Clearogen anti-blemish system е комбинация от синергично действащи сяра, салицилова, гама-линоленова, алфа-линоленова, линолова, олеинова киселини, биоактиви растителни екстракти от сао палмето хамемелис, лайка, розмарин, зелен чай, бета-ситостероли, пшеничени протеини и др.

Как действа?

Естествените съставки на Clearogen научно доказано инхибират превръщането на тестостерона в DHT и блокират свързването му с андроген рецепторите, като възстановяват нормалното отделяне на себум.

Чрез формулата си Clearogen допълнително разширява порите, убива бактериите и намалява възпалението, подпомагайки лечението и възстановяването на епидермалната повърхност за чиста и жизнена кожа.

Препоръчвам ви да посетите сайта, всичко е обяснено изключително подробно и поне на мен ми беше любопитно, защото научих доста неща.

Системата съдържа три стъпки – почистваща пяна, почистващ тоник и лосион против акне.

Нека сега ви представя всеки продукт и да ви кажа как ми се отрази:

clearogen anti-blemish cleanser

Почистваща пяна ­– съдържа 2% салицилова киселина, пшенични протеини, алое вера, розмарин и лавандулово масло.

Кожата на лицето ми много лесно се дехидратира. Достатъчно е една седмица да използвам по-силен измивен продукт и чувството за опъване се задържа дълго след това. В момента, в който започнах да тествам пяната, кожата ми беше суха към нормална, но с тук-там някоя пъпка и черни точки. Пянаат беше твърде силна за мен и забелязах пресушаване, въпреки че използвах по-богат крем. Преотстъпих я на моя приятел и при него не забелязвам пресушаване. Той много я харесва (за първи път в живота си използва измивен продукт за лице и то редовно – т.е. 2-3 пъти седмично :D) , не забелязвам пресушаване при неговото лице, но наскоро ми направи впечатление, че и неговите редовни 2-3 пъпки, сякаш ги няма. Та така, за мен пяната е от по-силните продукти и е добре да го имате предвид, ако кожата ви не е мазна или комбинирана.

clearogen clarifying toner

Почистващ тоник – премахва нечистотиите, които запушват порите и намалява размера им, позволя балансирано омазняване на кожата, потушава зачервяването и раздразнението. Съдържа 1% салицилова киселина, хамемелис, черен оман, индийски живовляк, розмарин, пшеничен протеин, лайка, глицерол и алантоин.

Много бях любопитна да пробвам тоника, защото реших, че той ще има леко ексфолиращо действие на горния слой на кожата и ще я направи по-гладка и с по-малко черни точки. Използвах го в продължение на близо месец и да ви призная, тоникът не успя да отговори на очакванията ми. Въпреки редовното ползване, кожата ми не беше много по-гладка, а на черните точки изобщо не успя да повлияе. Подарих го на приятелка, защото може да се окаже по-ефективен при нея.

clearogen anti-blemish lotion

Лосион против акне – изчиства кожата и помага за предотвратяването на бъдещи обриви. Има Anti-DHT действие, съдържа 3% сяра, слез мента, сао палмето, зелен чай, лечебна иглика и др.

Бях много скептична към този продукт, защото никога не бях ползвала анти-акне със сяра и признавам, малко ме беше шубе как ще ми реагира кожата. На усещане кремът е доста странен – леко зърнест и докато го нанасям, имам чувството, че има и лек ексфолиращ ефект. Попива сравнително бързо в кожата, но оставя лепкаво усещане, затова го използвам само вечер. Използвам крема най-редовно от трите продукта, но не всяка вечер, а през вечер или 2-3 поредни дни, след което сменям (може би е грешка, но така реших). При мен има много добър ефект – казвала съм ви и преди, аз съм от момичетата, които си чоплят лицето и често след това искам да сложа анти-акне продукт, за да намаля опасността от възпаление на сутринта. Този крем успява да успокои кожата и помага за много по-бързото заздравяване на пъпките. Сутрин лицето ми изглежда много добре – кожата е гладка и чиста, порите са по-свити и наистина сякаш съм й правила пилинг вечерта. Помага ми и при зараждащи се пъпки (ох, много мразя да съм толкова обстоятелствена -.-) Наистина намалява възпаленията по лицето ми и откакто го използвам виждам разлика – пъпките намаляха значително, сега остава да преборя и черните точки. Кремът не пресушава кожата ми, но той самият не предоставя хидратация, затова го комбинирам с хидратиращия серум на Galenic (клик за ревю)

clearogen anti blemish set

От трите продукта, които получих, задържах и използвам редовно единствено крема. Аз виждам разлика и съм доволна, че го включих в грижата си за кожата. Смятам, че пяната би била ефективна при човек с комбинирана към мазна кожа, а тоникът – може би аз имах прекалено големи очаквания. Продуктите се продават самостоятелно и в сет, опаковките им са доста приятни и удобни за използване, изобщо личи си, че е обърнато внимание не само на самия продукт, но и на външния му вид.

You may also like