Dior | Miss Dior Absolutely Blooming edp

Miss Dior Absolutely Blooming

Здравейте момичета,

Днес ще ви поговоря отново за ухания и малко за себе си. Може би съм споменавала преди, но съм зодия Близнаци – хора, популярни с разсеяността си. Неведнъж ми се е случвало да не забелязвам очевидни неща в живота ми, докато някой не ми ги посочи. Дали ще стане въпрос за черта на характера ми, или поведение на даден човек – понякога сама си се чудя как не забелязвам нещо толкова видимо за останалите. За сметка на това обаче, когато то ми бъде посочено, започва да ми прави огромно впечатление и връщам лентата назад, за да го оценя подобаващо.

Днес ще си говорим за парфюм, който получих като коледен подарък от Галерия Нотос – Miss Dior Absolutely Blooming. Когато го получих, бях много щастлива, защото знам колко популярна е серията парфюми Miss Dior и бях любопитна да видя доколко парфюмът наистина е по-младежки и женствен. Предвид името му, очакванията ми бяха за нещо леко, приятно и неангажиращо. Истината е, че същото очаквах и от Mademoiselle Chanel, но бях тотално неподготвена за неговия аромат (за това друг път).

/http://www.frivolette.com/

И така – опаковката е разкошна, много е красива с филиграните си знаци на логото на марката, малката панделка на капачката и изключително здравото стъкло (изтървах парфюма веднъж, опитах се да го хвана, но той отскочи, удари се в дървения ръб на леглото и после директно падна на пода – стъклото дори не се одра)

Ароматът ми допадна още от първото нанасяне – както и очаквах, много лек и свеж, ненатрапчив и момичешки. Но това не беше любов от пръв поглед, защото най-силно в този парфюм усещах розата (майска роза), а аз не обичам аромат на роза (мисля че повечето български деца са силно обременени от натрапчивия аромат на розови мускали, които купувахме на задължителните детски лагери до Велико Търново – или поне аз така правих? :D).

Какво друго съдържа парфюмът?

Базата е от бял мускус, който аз не различавам, после идват майска роза и божур (май за пръви път имам аромат с божур) и върховите нотки са на малина, нар, къпина и розов пипер. При мен Miss Dior Absolutely Blooming издържа изключително дълго върху кожата, без да е натрапчив и да задушава околните. Първоначално силно усещам розата и чак през късния следобед различавам малините, много ми се иска да беше обратно, но сетива – какво да ги правим. В този ред на мисли – парфюмът е учудващо дълготраен, предвид лекотата си.

Без да се усетя, посягам ежедневно към този Miss Dior, откакто съм го получила – просто е толкова добре направен, че е като перфектното бижу – използвате го ежедневно, защото знаете, че отива на всичко и изглежда добре.

Това, което обаче ме накара истински да оценя парфюма е, когато един ден осъзнах, че всеки път, когато го нося, приятелят ми прави комплимент – ох, много хубаво миришеш! Реших, че си въобразявам, но не – почти всеки ден, когато се приготвям за работа, той ми казваше колко хубаво ухая <3 Брат ми е ужасно придирчив към парфюми и винаги търси нещо различно и уникално в аромата, което да прави впечатление. Затова бях силно изненадана, когато й той веднъж ме прегърна и заяви – ох, много хубаво миришеш!

Това, което отличава Miss Dior Absolutely Blooming е неговата универсалност и лекотата, с която се носи. За мен той заема централно място в мини-колекцията ми от парфюми. Miss Dior не отнема вниманието от мен, а по-скоро ме подчертава, което е точно онова, което искам от един парфюм.

Miss Dior Absolutely Blooming

You may also like