Sleek | Cleopatra’s Kiss хайлайт палитра

sleek cleopatra's kiss highlight

Здравейте момичета,

Днес ще си говорим отново за хайлайтъри и ще ви покажа един изключително красив и сравнително достъпен продукт – Sleek Cleopatra’s Kiss. Сигурно си спомняте преди време как друга хайлайт палитра на марката стана много известна, не си спомням името й, но имаше лилав и синкав хайлайт в нея. Аз много я заглеждах, но знаех, че няма шанс да се доближа до подобни цветове и затова реших да пропусна, но както винаги – покрай много гледане и търсене на един продукт, откриваш друг… 🙂 и така видях Cleopatra’s Kiss и си казах – ей, тази ще бъде моя.

Марката Sleek е много популярна в Обединеното кралство и съм чела не едно и две хвалебствени ревюта, имала съм възможност да пробвам няколко продукта и честно казано ги намирам за леко прехвалени, затова имах доста резерви към хайлайт палитрата, но комбинацията от златна опаковка и цели 4 цвята, ме накара да я поръчам в мига, в който я намерих.

Имам палитрата от няколко месеца и съм я тествала обстойно, затова нека ви разкажа повече за цветовете – получавате доста добро огледало и четка, която аз никога не съм ползвала, две класически пресовани хайлайт пудри и две кремообразни. Аз знаех, че шансът да ползвам кремообразните цветове клони към нула, но поне бяха цветове, които бих обмислила да пробвам (а не лилаво и синкаво като в предната палитра – Solstice, ето как се казваше!)

И така – цветовете имат имена Sphynx (горен-десен ъгъл, тъмно злато класически хайлайт), Delta (до него, тъмно злато кремообразен хайлайт), Dynasty(долу вляво, светло злато кремообразен хайлайт) и Goddess( до него, светло розовеещо злато класически хайлайт).

Ще започна с двата кремообразни цвята – Delta и Dynasty и за съжаление, ще бъда съвсем кратка – не са добри продукти. Прекалено твърди и хлъзгави, а на кожата се нанасят неравномерно и на парцали. Невъзможно ми беше да ги нанеса с бютиблендър, със синтетична четка ми отне твърде дълго време, а с пръст беше най-добре, но отново изискваха толкова много усилия, че си остават почти недокоснати.

Двата пресовани цвята са доста по-добре, имах много големи очаквания за Goddess – светло розов хайлайтър, но в този цвят има по-едри парчета брокат, които се забелязват на лицето – не е грозно, но не е еднороден блясък (на суоч обаче това не се забелязва). Самият цвят много ми харесва, но и двете пресовани пудри са печени, имат жилки от повече от един цвят и изглеждат адски красиво, но са по-сухи и се разпрашават при използване, имайте го предвид. И най-накрая стигаме до любимия ми цвят от палитрата – Sphynx, тъмното злато в горния десен ъгъл стои разкошно на скулите ми. При него не забелязвам брокат, а равномерен почти метален блясък. Не е толкова тъмен, нанесен на кожа, общо взето стига да имате малко тен, няма да имате проблем с цвета. Sphynx е страхотен и бих била доволна да имам само него, честно казано. Харесвам го и го използвам често – блясъкът му е един от най-силните в колекцията ми. Има обаче едно общо нещо и за четирите цвята – и то е, че много силно отразяват светлината, дори и кремообразните – ще се убедите на суочовете, а ако насложите пресован върху кремообазен, мисля че ще ви видят и от космоса. 🙂

sleek cleopatra's kiss swatch

sleek cleopatra's kiss swatch

sleek cleopatra's kiss swatch

/снимките изкараха продукта по-добър отколкото е, може да видите на втория и третия цвят малките парченца кремообразен продукт/

Цената на палитрата е 35 лв и макар да е много красива и абсолютен магнит за Instagram likes, не бих казала, че ме удовлетворява напълно. Два от цветовете според мен изискват прекалено много внимание, за да стоят добре, третият също е под въпрос заради броката и остава само един, който е много красив – може би ако той беше колкото общия грамаж на палитрата, бих ви казала, да – но в този си вид, палитрата ми е малко противоречива.

sleek cleopatra's kiss highlight palette

You may also like