Трикът за фиксиране на грим, който наистина работи

setting spray face trick

/източник : hello magazine/

Здравейте скъпи дами,

Днес искам да ви разкажа за моя опит с един доста нашумял трик за фиксиране на грима. Nikkie Tutorials е едно от най-популярните beauty гурута в Youtube и когато преди 2 години разказа за невероятни ефект от използването на Нивеа афтършейв като основа за грим, всички фенове на грима са побъркаха. Изведнъж всички започнаха да ползват афтършейв и да се кълнат в невероятните му качества като основа – гримът залепва, не стои пудрено и тежко, издържа цял ден, не се омазнява толкова бързо и още, и още, и още. Аз го пробвах, при мен не проработи и реших, че просто ще изчакам хората да се успокоят и да започнат да използват стандартни бази за лице.

Преди около месец в едно от видеата си, Ники подметна, че се е научила на нов начин за използване на фиксиращ спрей, който е помогнал на грима й да издържи по 10 часа на ден, докато тя се е забавлява на тропически остров заедно с други beauty гуру-та : Да ви разкажа ли в отделно видео? Ще ви разкажа след седмица! О, хора, казах ли ви за моя трик… не е като да не ни подразни доста, докато накрая не направи видеото.

А в какво се състои трика?

След като нанесете фиксиращ спрей, вземете ветрило или списание и вейте на лицето, докато спреят не изсъхне напълно.

Мхм, само това – вейте на лицето, докато спреят не изсъхне напълно. Звучи малко несериозно, нали? Като Ники специално отбеляза, че този трик работи с всеки фиксиращ спрей. Тъй като в този момент имах един освежаващ тоник – Liz Earle Instant Boost, който се чудих как да изхабя, реших да го пробвам – гримирах се, напръсках се, повях си с една брошура и отворих очи да видя резултата…

Ами уау. Лицето ми изглеждаше феноменално – фдт-ът се беше смесил с пудрата, ружа и хайлайтъра и кожата ми беше разкошна. Точно като на фотомодел, леко сочна, но естествена, без помен от омазнява или пудреност, хайлайтърът беше омекотен и кожата изглеждаше свежа. Като нека пак да кажа – тоникът ми изобщо не е предназначен да се използва като фиксиращ спрей. Реших, че това, което виждам, е твърде хубаво да е истина и през деня ще лъсна по-бързо или пък всичко ще се разтече до края на деня.

Опроверга ме, на края на деня кожата ми изглеждаше изключително добре, направо не можех да повярвам – омазняването беше по-малко, всичко си стоеше на мястото. Направо бях изумена. Пробвах го на следващия ден и на по-следващия. Общо взето почти месец го ползвам ежедневно и не мога да се нарадвам на ефекта – който продължава да е един и същ. Тоникът ми свърши и започнах друг, който отново не е предназначен за фиксиране, а по-скоро за успокояване на лицето – тип термална вода, но с билки в него – Mario Badescu Rose Water & Aloe face spray.

Реших да видя какъв ще е ефектът, ако го използвам, когато съм нанесла само крем за лице и пудра – отново омекоти всичко,отне пудрения „ефект“ и кожата ми изглеждаше много естествено.

Та така, не мисля че ще спра да използвам спрей за лице в скоро време и със сигурност ще си вея 😀 Интересно ми е дали сте гледали въпросното клипче и дали сте изпробвали трика? Работи ли при вас? И споделете – какъв фиксиращ спрей използвате, ако използвате, защото тепърва навлизам в тези неща и събирам впечатления.

You may also like