Etude House | Bubble Tea – малко корейско чудо

etude house tea bubble face mask

Здравейте мили дами,

Днес искам да ви разкажа за една от най-успешните ми корейски покупки. Най-забавното е, че взех маската Etude House Bubble Tea единствено заради външния й вид, като сметнах, че ако поне малко помага, ще е супер бонус. А се оказа много ефективна.

Малко суха информация – маската поръчих от Jolse (линк )  обикновено идва до 2 седмици от Корея, плащам с пейпал и доставката е безплатна ❤

Bubble Tea Sleeping Pack е маска, която се нанася преди сън и се оставя да попие в кожата, за да се развихри магията през нощта и на сутринта да се събудите с освежена и отпочинала кожа. Маската има три варианта – зелен чай, който се препоръчва за по-мазна кожа, намалява порите и образуването на себум; черен чай, който освежава кожата и повишава нейната еластичност, и ягода, която подхранва и хидратира кожата.

etude house tea bubble face mask dip

Аз избрах маската с черен чай – имах нужда от освежаване на тена и реших, че маска, която действа цяла вечер, има по-голям шанс да свърши работа. Оказах се права, но и дотам ще стигнем. Маската идва в супер сладка чашка от твърда пластмаса – почти я обърках със стъкло. Има предпазно капаче, нормален капак и мини лъжичка, която се закача към капака, та не  е нужно да се чудите как да я съхранявате.

Консистенцията на маската е малко странна – като кремче на доктор Йоткер, в цвят капучино, а на дъното се намират малки кафяви топчета, които имитират кафе. С лъжичката загребвате до дъното на чашката, за да извадите топче – за едно нанасяне не ви е нужно повече от едно топче по мое мнение – „размазвате“ топчето с лъжичката в ръката си и смесвате със креместата маска. Самото топче не се размазва особено красиво, стои на малки кафяви парченца, които нанасям на лицето и при по-старателно разтриване се разтапят.

etude house tea bubble face mask dip in

etude house tea bubble face mask bubbles

В момента кожата ми е нормална към суха, първият път, когато нанесох „сместа“, ми отне поне 30-40 минути преди да попие и лицето стоеше много лепкаво. Наложи се да попия със салфетка излишъка, за да не пера после и възглавница. На сутринта кожата ми не изглеждаше особено различно. Реших все пак да съм постоянна и започнах да я използвам редовно веднъж седмично. Лепкавото усещане намаля – или пък аз й свикнах – но пък кожата ми определено изглеждаше по-добре. Сутрин се събуждам с видимо свежа и напомпана кожа, маската не помага особено за намаляването на тъмните петна, но някак самото лице изглежда с по-равен тен. Пробвах да нанасям само от сместа без топчета и тогава попива много по-бързо и не лепне така осезаемо.

В заключение ще кажа, че дори в по-топло време, маската не ми тежи. Сутрин отмивам съвсем малко количество останал продукт и лицето ми не изглежда мазно. Определено виждам ефект и ще си я използвам с кеф, а видът й много спомага за удоволствието.

You may also like