Orphica | Pure серум за очи

orphica pure eye serum dark circles undereye treatment

Здравейте момичета,

Днес ще ви представя най-луксозния крем за очи, които някога съм използвала, марката е Orphica, а продуктът е серум за очи Pure и ми беше изпратен за проба. Същата марка е производител и на Realash серумите (ако ви е любопитно, ето ревю със снимки и резултат от използването му), но наскоро се преобрази напълно – тук може да прочетет повече за серума.

Серумът е таргетиран към подочния контур, редовната му употреба изглажда кожата, намалява фините линии, изсветлява тена и намалява тъмните кръгове. Съдържа коктейл от полезни съставки – абисинско масло, което изглажда фините линии. Натриев хиалуронат и колаген, които са силно хидратиращи и подпомагт намаляването на бръчките под очите. Еластин, екстракт от морски водорасли, цветове от портокал и кълнове шафранка, екстракт от слуз на охлюв, витамини А, Е и В3… (тук ще се спра :))

Това, което ми направи впечатление, е че серумът идва в красиво бяло керамично шише с пипета. За първи път имам продукт за лице в керамика и да ви призная, усеща се, че е вложена мисъл и старание да се запази продукта максимално дълго. Срокът му на годност е 6 месеца, получавате 15 мл.

Като вид серумът е много приятен, по-гъст е от вода, но не е лепкав и силиконест на усещане, а по-скоро млечен. Обикновено количеството, което е по самата пипета, е достатъчно, за да овлажня долния клепач. Серумът е специално създаден за долен клепач и когато това е изрично упоменато на опаковката, не се препоръчва да се нанася на горния. Нанасям го с потупване и попива сравнително бързо в кожата, няма помен от лепнене и досега нито веднъж не е имало кир ефект. Нанасям го вечер, но ако имате много сух долен клепач, може да го нанасяте и сутрин – няма ограничение за използването му. Този серум е един от малкото, който дори след редовна употреба не ми дразнят очите. По принцип избягвам да го споделям, защото знаете, че имам много по-чувствителни очи от стандартното разбиране за „висока чувствителност“ и моите оплаквания рядко се срещат при други дами, но всеки път, когато сменя продуктът за очи – в началото всичко е чудесно. Обикновено след 2-3 седмици се случва поне 1-2 дни в седмицата да се събудя с подути клепачи – без болка или зачервяване, но много подути, или с раздразнени очи. Затова сменям крема с някой друг и така редувам.

orphica pure eye serum undereye circles dark circles treatment

Този серум използвам вече повече от 2 месеца и досега нито веднъж не се събудих с подути очи. В този ред на мисли, ако някоя от вас, също като мен има изключително чувствителни очи – може би си струва да обмислите инвестицията в серума. Долният ми клепач никога не е бил много сух, но се е случвало да ми стане лишей. Откакто използвам крема, кожата е изключително мека и нежна. В редките случаи, в които слагам коректор, той се нанася с лекота и няма и помен от сухота и врязване във фини линии. Тъй като понякога нанасям по-голямо количество от нужното, излишъка нанасям на лявата си ръка. Малко е смешно, но сутрин лявата ми ръка е чувствително по-мека от дясната, та бих казала, че серумът хидратира много ефективно.

По повод тъмните кръгове, сега ще стане забавно 😀 Аз съм на 27 и близо 26,5 години живеех с идеята, че аз нямам тъмни кръгове и никога не съм имала. Да, понякога имам торбички под очите от недоспиване, но изключително рядко. Но в последните няколко месеца се загледах в огледалото и всъщност аз имам тъмни кръгове, просто са по-малки и не съм им обръщала внимание досега. От онези недостатъци, които виждаш едва, след като някой специално ти привлече вниманието към тях. Та по темата за това дали серумът помага за изсветляването на тъмните кръгове – бих казала, че при мен има разлика, но моите тъмни кръгове са малки и не толкова тъмни (тук може да откриете моята статия за това какви може да се причините за тъмните кръгове), та не знам дали ако имате по-сериозен проблем серумът би бил достатъчен.

В заключение – искрено харесвам този серум и ефектът върху моята кожа. Цената му действително е висока и още не съм сигурна, че бих го купила отново, след като го изхабя, но към момента смятам, че това е най-качественият и нежен продукт за очи, който съм използвала някога.

You may also like