Bumble and Bumble | Thickening шампоан и балсам

Bumble and Bumble; shampoo; condiitoner; thickening; volume; big hair day

Здравейте момичета,

От доста време не сме си говорили за продукти за коса и реших, че ще ви разкажа малко повече за два мини продукта от популярната марка Bumble and Bumble. Освен че има супер сладурско име, марката се радва на голям успех зад океана и в Западна Европа. Аз като човек с тънка коса съм във вечно търсене на уплътняващи продукти, затова реших да проверя доколко шампоана и балсама от серията Thickening (уплътняване) ще имат ефект върху косата ми.

И двата продукта са по 50 мл и бях убедена, че дори с моята тънка коса ще ми стигнат за 3-4 измивания. Оказаха се много икономични, защото ги имам от няколко месеца и до момента съм ги използвала над 10 пъти, а чак сега им се вижда края.

Шампоанът съдържа пантенол и сок от алое вера и цели да вдъхне живот на тънката и лишена от обем коса, като я остави по-плътна и обемна на вид. За мен шампоанът е със съвсем стандартен ефект по отношение на обем и плътност. Не забелязах някаква уау разлика спрямо други шампоани, но за сметка на това ми направи впечатление, че не изми добре косата ми. Още на сутринта на втория ден беше видимо замърсена, а както можете да си представите обем и замърсена коса рядко се събират в едно изречение.

Балсамът обаче се оказа много добър. Освен че е икономичен и не ви е нужно голямо количество, от него виждам много по-голям ефект по отношение на плътност. В състава му ще откриете хидрогенизиран соев и пшеничен протеин, алое и кокосова пудра. Нанасям го по дължините на подсушена с кърпа коса като внимателно втривам в кичурите и го оставям да подейства 1-2-3 минути, след което измивам. Отмива се лесно и не утежнява косата. Когато изсъхне (обикновено не използвам сешоар), косата ми изглежда доста обемна и макар на пипане да няма голяма разлика, визуално косата ми изглежда повече и по-плътна. Не виждам особен ефект по отношение на хидратиране на краищата или спомагане за заплитането.

Определено бих ви препоръчала балсама, ако сте в търсене на нещо, което да придаде обем на косата ви без да я утежни. Ако сте със средно гъста или плътна коса, не мисля че ще има голям ефект, но ако сте от моя отбор – ще ви хареса.

You may also like