Phyto | Phytodensia, Phytoelixir, Phytologist шампоани и маски за коса

phyto hair products

Здравейте момичета,

Днес ще си говорим за коса и четири продукта на марката Phyto. Имах удоволствието да присъствам на представяне на продукти на марката и така се сдобих с тях. До този момент бях използвала 1-2 мини шампоана, но преди толкова време, че нямам особени спомени. Но днес ще си говорим за пресни 😊 впечатления. Има няколко неща, които харесвам в марката – стремежът им да използват естествени съставки и металните опаковки. Адмирирам всяка марка, която бяга от евтината пластмаса, а тези бутилки са много леки и удобни за използване и път.

phyto phytodensia plumping shampoo thickening shampoo

Phytodensia шампоан за плътност* – шампоанът съдържа екстракт от вернония и грозде, за да заздрави скалпа; хиалуронова киселина и колаген от акация за уплътняване на косъма. Шампоанът измива много добре косата ми, но са му нужни 2 измивания, за да скърца от чистота. При изсушаване забелязвам разлика в косата, по-плътна е, но разликата е в рамките на разумното. При редовна употреба резултатът се задържа по-дълго. От известно време скалпът ми е много чувствителен и при употребата на някои шампоани имаше зачервяване и силен сърбеж. При нито един от продуктите на Phyto не последва раздразнение.

phyto phytodensia plumping thickening hairmask

Phytodensia маска за плътност* – маската също съдържа екстракт от вернония и грозде, хиалуронова киселина и екстракт от магарешки бодил. Адски удобна опаковка отново, помпичката е гениална и със сигурност ще задържа бутилката, след като изразходвам маската. Косата ми не е от най-гъстите, но покрай сватбата я пускам дълга. При дължина до линията на сутиена са ми нужни около 6 помпички, за да разнеса достатъчно продукт по косата. Това е единствената маска, при която не е нужно да мия косата си до безкрай. Буквално все едно попива в косъма. След изсъхване косата ми не е утежнена, без значение колко продукт съм сложила. Усещам я по-плътна(отново резултатът е умерен) и жива.

phyto phytoelixir cleansing hair cream no-poo product

Phytoelixir почистващ крем за коса* – това е един супер интересен продукт, който е и много иновативен за нашия пазар. Преди време no-poo метода набра голяма популярност – или измиването на косата без шампоан, а само с по-меки и нежни продукти. Някои момичета използват домашни маски за измиване, а други комбинират шампоан с балсам, в ползва на балсама и така мият косата си. Този продукт е предназначен за много суха коса и цели да се използва между класически измивания с цел подхранване на косата. Общо взето е създаден за онези случаи тип „понеделник вечер е и косата ми е за миене, но в сряда съм на парти и ще трябва да си мия косата и в понеделник, и във вторник, но шампоанът ще я пресуши“. Като човек, който си мие косата на два дни, такъв тип продукт е добре дошъл. Но косата ми не е много суха, по-скоро е нормална към мазна и ако използвам само продуктът като шампоан определено има утежняване и е задължително да измия косата си след ден с този продукт. За сметка на това при всяко използване, косата ми е много мека и къдрава. По принцип е естествено чуплива и някои шампоани засилват ефекта. Този е продуктът, който успява да подчертае къдриците ми най-силно. От Phyto дават идея, че кремът може да се използва и като балсам или маска за коса – т.е. не нанасяте по корените, а само в дължините. В този случай отново косата е много подхранена и мека. За да обобщя – много добър продукт, просто внимавайте с дозата.

phyto phytologist 15 anti hairloss shampoo

Phytologist 15 шампоан против косопад* – много ми хареса този шампоан, защото при използването му падаше по-малко коса, почистваше я много добре и беше нежен към нея. Отделно от това е и много икономичен. Със сигурност бих го взела отново.

Много харесах продуктите на марката и бих изпробвала още от тях. Ако вие имате любимци, споделяйте, защото най-накрая съм намалила бройката на отворените шампоани и е време за ново зареждане 😀

You may also like